Våldtogs tre dagar före sitt bröllop

avDavid Nannini Nilsson

NYHETER

Vaknade med neddragna byxor efter efterfest

Kvinnan festade med sin vännina några dagar före sitt bröllop.

När kvinnan vaknade upp efter efterfesten hade någon våldtagit henne.

Nu har en 48-årig man dömts för våldtäkt till fängelse i två år av tingsrätten.

Kvinnan var ute och festade med en väninnan på en krog i en stad i Mellansverige under en sommarnatt förra året – några dagar innan kvinnan skulle gifta sig.

På krogen drack kvinnorna alkohol och träffade tre män – däribland den nu dömde 48-åringen – som de spelade biljard med och umgicks med.

Efterfest

När puben stängde någon gång efter midnatt fortsatte sällskapet hem till kvinnans vännina där de hade efterfest.

Kvinnan har under rättegången berättat att hon drack whiskey på efterfesten och att allt plötsligt blev ”totalt svart”.

När hon vaknade upp i sin väninnas säng på morgonen var hennes trosor och byxor nedhasade. Den nu dömde 48-åringen var inte kvar i lägenheten.

Kvinnan förstod att att något hade hänt men har uppgett att hon inte ville tänka mer på det – hon skulle fixa håret inför bröllopet som skulle hållas några dagar senare.

Kvinnan har berättat att hon kände sig yr och konstig i flera dagar efter händelsen och att bröllopsceremonin blev helt förstörd. På bröllopsfesten kvällen efter bröllopet pratade hon med sin väninna och med sin familj och kom fram till att hon borde anmäla det som inträffat.

Larmade polisen

Några veckor efter bröllopet var kvinnan ute på krogen med en kompis och stötte då ihop med den nu dömde 48-åringen. Hon har berättat att hon först inte riktigt kände igen mannen.

Hon gick och pratade med 48-åringen och hans kompis och kallade sedan på en vakt som larmade polisen.

Kvinnan har berättat att hon efter händelsen drabbats av ångestattacker och fått medicineras.

48-åringen medger att han haft samlag med kvinnan, men säger att hon samtyckt till det.

Tingsrätten skriver i sin dom:

– Målsäganden (kvinnan) har i sin beskrivning av kvällen framstått som trovärdig då hennes berättelse varit klar och detaljerad. Dock måste målsägandens berättelse bedömas med viss försiktighet eftersom det självklart inte kan uteslutas att målsäganden kunde tänka sig att ha sexuellt umgänge med en annan man, även om det var någon dag innan bröllopet, och det i sådana fall också funnits stor anledning för henne att ljuga om händelseförloppet.

”Trovärdig”

– N.N (kvinnans väninna) har också hon framstått som trovärdig i sin beskrivning av händelseförloppet, även om man också får ha i åtanke att hon som väninna kan ha haft starka skäl att hjälpa målsäganden, för det fall hon skulle ha haft sex med någon annan än den blivande maken.

Om de två andra män som utöver 48-åringen följde med på efterfesten skriver tingsrätten vidare:

– Detta är dock inte fallet beträffande N.N och N.N, som inte kände någon av de övriga, och vid huvudförhandlingen knappt kunnat dra sig till minnes målsägandens namn.

48-åringen dömdes i onsdags för våldtäkt till två års fängelse av tingsrätt. Han skall också betala ett skadestånd på 85 000 kronor till kvinnan.