Hemligheten kan dö med ’monstret’

avKarin Östman

Pedofilen kan ha fört bort lilla Madeleine McCann

1 av 2 | Foto: Foto: IBL
Misstänkt Pedofilen Raymond Hewletts är lik fantombilden som tagits fram efter ett vittnes beskrivning. Hewlett är svårt sjuk och vårdas på sjukhus. Nu hoppas polisen att han ska samarbeta.

LONDON. Pedofilen Raymond Hewlett, 64, är det hetaste spåret i sökandet efter försvunna Madeleine McCann, 3.

Han ligger nu svårt sjuk på sjukhus i Tyskland.

– Vi hoppas att han ska samarbeta med polisen, säger Maddies föräldrar.

Den dömde och efterlyste pedofilen figurerar nu helt plötsligt i tre olika polisutredningar.

En rör Maddies försvinnande. Enligt uppgifter befann han sig i närheten av Praia da Luz i Portugal när hon försvann. Hans utseende stämmer överens med en teckning gjord på ett vittnes beskrivning som säger sig ha sett en man vid hotellet när Madeleine McCann försvann.

Daily Mail skriver att brittiska poliser och privatdetektiver som arbetar för Maddies föräldrar nu ska försöka prata med mannen inom några dagar. Raymond Hewlett har själv sagt att han är oskyldig, men hans anhöriga kallar honom för ett monster.

– Jag vet att han har cancer men jag bryr mig inte om han lever eller dör, säger hans son Wayne Hewlett.

Hotade med pistol

Anledningen är pappans kriminella förflutna. Han har bland annat försökt våldta en 14-årig flicka medan han höll en pistol mot hennes huvud. Han har även kidnappat och antastat unga flickor.

De andra polisutredningarna som han just nu figurerar i rör dels en händelse om ofredande från 1975 och dels hans unge son Davids död. Pojken ramlade från en bil och dog.