Nyheter

"Husmusen" vinnare av Stora Bloggpriset

Av: 

Susanna Vidlund

NYHETER

Frida Berglund: Jag lever ut mitt intresse för inredning i bloggen

Ett genuint intresse för inredning.

Så beskriver Frida Berglund hennes drivkraft i arbetet med bloggen "Husmusen".

Nu tilldelas hon Aftonbladets Stora bloggpris.

Prisad På adressen www.husmusen.blogg.se hittar man Frida Berglunds prisade blogg "Husmusen".

– Det här känns jättekul! När jag såg de andra som var nominerade i min kategori såg jag att det fanns väldigt många bra där. Just därför är det ju ännu roligare att vinna!

Frida Berglund har bloggat sedan 2005. Det började som en del av hennes uppsatsarbete på civilekonomprogrammet. Frida utbildade sig med inriktning mot marknadsföring men hon hade också ett stort intresse för inredning.

– Det var många modebloggare som poppade upp men ingen om inredning och design. Precis som i modebranschen finns det cykler i inredningsbranschen. Jag märkte att det fanns många glossiga inredningsmagasin men de var inte så snabba på att hoppa på bollen.

Roligt

Frida Berglund såg möjligheten att skapa sig en egen nisch som inredningsbloggare. I två år bloggade hon på http://husmusen.blogg.se. Sedan fick hon ett jobb som marknadsförare i inredningsbranschen och fick tillfälligt lägga ner bloggen, eftersom det var svårt att blogga om andra varumärken då.

2008 började Frida blogga på Husmusen igen, då hon började jobba inom reklambranschen och inte längre hade ansvar för ett specifikt varumärke.

– Nu har jag bloggat i cirka ett år.

Vad är roligast med att blogga?

– Det är så mycket som är roligt och svårt att sätta fingret på bara en sak. Jag har ju ett genuint intresse för inredning och det kan jag leva ut i bloggen. Man kan ju inte köpa allt som är fint men via bloggen kan jag njuta av det på ett annat sätt. Sedan är det roligt med alla kontakter jag får, jag har lärt känna massor av nya människor!

Karriärsväg

Frida tror att man definitivt kan använda sin blogg som ett verktyg i karriären.

– Man kan blogga om ett ämne och bli väldigt duktig på det. Jag har själv väldigt stor nytta av mina bloggkunskaper på reklambyrån. Sedan knyter man ju många kontakter också som kan vara användbara och bra för karriären!

Vilka bloggar följer du?

– Jag följer bland annat Hotspot som Karolina Skande skriver. Hon är fantastiskt duktig och en förebild, eftersom hon skriver om mode på ett proffsigt sätt.

Sedan läser hon också mängder med inredningsbloggar och även reklambloggar, eftersom hon jobbar med det.

– Det är spännande att se vad reklambloggarna skriver, kontra branschens egna tidningar eftersom bloggarna sticker ut hakan lite mer och är mer kritiska!

Påverka med bloggen

Frida tror att man kan påverka många saker i världen genom att blogga.

– Jag tror att bloggosfären har gjort att vissa frågor har lyfts upp som media. Exempelvis debatten om Lisa Marklund och hennes bok "Gömda", där bloggosfären tryckte på väldigt hårt. Ett annat exempel är modebranschen där man kan se trender som startas av bloggare och så plötsligt hakar den stora massan på!

Frida tycker att det är roligt att läsa om vad vanligt folk tycker.

– Och det är inte svårare att starta en blogg än ett vanligt Hotmail-konto. Det sitter mer i ens engagemang och intresse än i rena tekniska kunskaper om man vill starta en blogg.

ANNONS

Lindex basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder och få den billigaste på köpet!

Extern länk från Lindex SE

Shoppa här

Publisert: