Kvinna erkände mord hon begick 1967

Dog två månader senare

Två unga kvinnor sköts till döds i en glassaffär 1967 i Staunton, Virginia i östra USA.

I november förra året erkände en 60-årig kvinna att det var hon som avlossade skotten. Offren hade hånat henne för att hon var lesbisk.

Nästan 42 år efter att två unga kvinnor, en 19-åring och en 20-åring, dödades trädde mördaren fram.

I slutet av november förra året erkände 60-åriga Sharron Diane Crawford Smith i Virginia morden skriver CNN.

Var kollega med kvinnorna

I polisförhör berättade Crawford Smith att hon arbetade tillsammans med de två kvinnorna i en glassaffär i Staunton, Virginia i östra USA. En kväll 1967 gick hon dit för att berätta att hon inte skulle arbeta där längre. Med sig hade hon en 25-kalibrig pistol.

– Jag skulle bara berätta för dem att jag inte kunde arbeta och en sak ledde till en annan, ska Sharron Diane Crawford Smith ha sagt till polisen.

Hon uppgav att de båda kvinnorna hånade henne för att hon var lesbisk och för hennes livsstil. Hon berättade även att hennes styvfar hade utnyttjat henne sexuellt men vägrade säga något om ifall hon trodde att det hade någon betydelse för skottlossningen.

Dömdes aldrig

I andra polisförhör berättade Crawford Smith att hon hade hamnat i slagsmål med en av kvinnorna kvällen då morden begicks. Blåmärken på den dödade kvinnans kropp tyder på att det stämmer.

Kort efter erkännandet åtalades Sharron Diane Crawfoord Smith för mord på kvinnorna.

Men rättegången, som skulle ha hållits i december förra året, fick skjutas upp på grund av den mordmisstänktes hälsotillstånd. Kvinnan hade hjärt- och njurproblem och avled den 19 januari i år skriver CNN.

Publisert: