Sålde smygtitt i drottningens garage

Ännu ett fall av bristande säkerhet vid det brittiska hovet har avslöjats. En chaufför släppte in två journalister i Buckingham Palace och tillät en av dem att sitta i drottning Elizabeths Bentley.

Foto: FOTO: AP
Drottning Elizabeth.

Journalisterna låtsades vara välbärgade affärsmän från Mellanöstern och betalade chauffören tusen pund, närmare 12 000 kronor, för nöjet, skriver deras uppdragsgivare, tidningen News of the World.

Polisen oroad

"Vi ser allvarligt på alla säkerhetsfrågor och kommer att undersöka beskyllningarna", sade hovet i ett uttalande.

Även polisen oroades av uppgifterna och sade i ett uttalande att man samråder med hovet om säkerhetsarrangemangen för personalen.

Det är inte första gången wallraffande journalister avslöjar säkerhetsbrister vid det brittiska hovet. En reporter från Daily Mirror fick 2003 jobb som uppassare med hjälp av falska referenser och fick tillgång till både drottningens frukostbord och det sovrum där dåvarande amerikanske presidenten George W Bush och hans hustru skulle bo under ett nära förestående besök. Samma år kunde en komiker utklädd till Usama bin Ladin ta sig in på prins Williams 21-årskalas på slottet Windsor.

Låtsasbomb

Året därpå sade två journalister från tidningen Sun att de lyckats smuggla in en låtsasbomb på Windsor dagarna före bröllopet mellan kronprins Charles och Camilla.

TT-AFP