Lyxfällan

Hagfors kommun anmäld till Lyxfällan

Av: 

Susanna Vidlund

NYHETER

Ekshäradsbo: De är helt inkompetenta

Hagfors kommun sätt att hantera pengar har fått Micke Engh från Ekshärad att se rött.

Nu anmäler han kommunen till tv-programmet Lyxfällan.

– De är helt inkompetenta, de måste tydligen ha nån som hjälper dem innan det går helt åt skogen, säger han till Värmlands Folkblad.

Enligt Micke Engh har Hagfors kommun noll koll på sina finanser. Senast för några dagar sedan kom den senaste nyheten som fick Micke att reagera.

– Kommunalrådet, Mikael Dahlqvist, var ju med i både radio och teve och berättade om att de skulle köpa tillbaka slalombacken för två miljoner. En anläggning som de sålt för 50 000, säger Micke Engh.

Endast privatpersoner

Micke Engh menar att kommunen verkar ha svårigheter att beräkna kostnader. När en sak ska kosta 100 000 kronor, blir det lätt 150 000 kronor. Men Micke och en bekant har en lösning på problemet. De har anmält kommunen till Lyxfällan, ett tv-program där privatpersoner får hjälp av professionella rådgivare att ordna upp sin ekonomi.

Men från Lyxfällans sida blir tyvärr svaret nej. Anledningen: Programmet handlar om att hjälpa privatpersoner.

"Enorma problem"

Kommunalrådet Mikael Dahlqvist anser själv att kommunen "brottas med enorma problem" men uppger dock att det aldrig hade varit aktuellt att delta i "Lyxfällan". Han ser själv en annan lösning på problemet:

– Om ni vill hjälpa oss så hjälp i stället till att påverka regeringen, så att de ökar stödet till oss och andra utsatta kommuner i landet, säger han till Värmlands Folkblad.

ANNONS EXTERN LÄNK

Har du Covid-19? Få svar snabbt med enkelt hemmatest – beställ här

Quicktest

Kommunen anmäld – till ”Lyxfällan”
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Lyxfällan