Polisen söker bevis på att Jackson dödats

NYHETER

Razzia hos Jacksons läkare

Foto: AP
Ett stort antal poliser deltog i tillslaget mot Michael Jacksons läkare.

Polisen gjorde på onsdagen en stor razzia hos Michael Jacksons läkare Conrad Murray.

Över 24 poliser gick igenom hans Houston-klinik.

– De sökte efter bevis på dråp, sade Murrays advokat i ett uttalande.

Foto: AP
Conrad Murray, läkare som behandlade Michael Jackson.

Los Angelespolisen slog tillsammans med narkotikapolisen till mot Michael Jacksons privata läkare Conrad Murrays klinik i Houston i dag, rapporterar ABC News.

24 poliser i razziamundering kom i en karavan med 15 bilar till läkarens kontor på förmiddagen amerikansk tid.

De lämnade med innehållet på en hårddisk och 21 dokument.

Dödsorsak: Propofol

Conrad var den siste person som såg Jackson i livet. Det har förts högljudda spekulationer om att han kan vara skyldig till Jacksons död.

Poliserna uppger att de fick tillstånd till husrannsakan i morse, efter att det preliminära resultatet av obduktionen av Michael Jackson blev klar. Obduktionen visar att dödsorsaken har att göra med läkemedlet Propofol, en substans som används för att söva patienter.

Skälet till husrannsakan är att poliserna vill klargöra om Conrad Murray skrivit ut läkemedlet till Jackson. Något han och hans advokat vägrat att svara på.

Jacksons död ett brott

Utredningen av popstjärnans död klassas nu som en brottsutredning.

"Tillståndet om husrannsakan tillät polisen att söka och beslagta föremål, inklusive dokument, som kan utgöra bevis på dråp", skriver Conrad Murrays advokat Edward Chernoff på advokatfirmans hemsida.

Conrad Murray har två kliniker. En i Houston och en i Las Vegas. Praktiken i Houston ligger i Armstrong Medical Clinic. En klinik som ägs av en läkare som förlorade sitt tillstånd att skriva ut läkemedel 2005 – efter att "överförskrivit", enligt narkotikapolisen.

Murray har förhörts två gånger tidigare och i ett uttalande – innan husrannsakan – sade hans advokat att han samarbetar med utredningen.