Nyheter

”Det viktigaste är att kommunicera med läsarna”

Av: 

Lisa Olsson

NYHETER

Tycker du att bloggosfären är diffus? Vill du ha hjälp med att veta vilka bloggar man ska läsa eller hur man gör för att få många besökare till sin egen blogg? Från och med i dag kan du följa mästerbloggerskan Mymlan här på Aftonbladet för att se vad som händer i bloggvärlden.

Sofia Mirjamsdotter aka Mymlan börjar blogga på Aftonbladet. Foto: Pether Engström
Sofia Mirjamsdotter aka Mymlan börjar blogga på Aftonbladet. Foto: Pether Engström

Hallå där, Sofia Mirjamsdotter aka Mymlan som börjar blogga på Aftonbladet idag på ”Bloggvärldsbloggen”. Vad kommer du att skriva om?

- Jag kommer att tipsa om bra bloggar och skriva om nyheter i bloggvärlden. Sedan kommer jag även att ge andra bloggtips som hur man gör för att få många besökare och hur man använder sig av mikrobloggar.

Du har även två andra bloggar; mediebloggen Same Same But Different som du driver tillsammans med Niclas Strandh och din privatblogg the real mymlan. Hur hinner du med allt?

- Det gör jag knappt. Men jag tar mig tid helt enkelt eftersom jag tycker att det är så kul. Jag har turen att få kombinera min hobby och mitt största intresse med jobb.

På nätet är du mest känd som Mymlan. Var kommer det namnet ifrån?

- I mitten av nittiotalet när jag för första gången skulle skriva i ett forum på internet så var jag tvungen att snabbt komma på ett nickname. Flera andra som skrev där hade namn som Snusmumriken och Lilla My så då tog jag Mymlan. Det var ingen tanke bakom och jag trodde inte att det skulle hänga kvar men det har det gjort.

I slutet av mars ska du vara med på Gräv09 som Föreningen Grävande Journalister arrangerar. Vad ska du prata om där?

- Jag ska prata om hur journalister kan använda sig av sociala medier i sitt arbete. Hur man söker information och hur man delar med sig. Det viktigaste tipset för journalister är att kommunicera med sina läsare.

Kan man påverka genom att blogga och hur i så fall?

- Ja absolut. Jag känner att jag har påverkat främst genom mediebloggen. Men det räcker inte med att bara blogga, man måste ha något att säga. Om man skriver något som är genomtänkt, väl underbyggt och som man kan argumentera för och sedan får rätt personer att läsa det så går det att påverka. Sedan är det ju en konst att hitta rätt läsare men det är sådant som jag ska försöka lära ut i Bloggvärldsbloggen.

Har du någon favoritblogg som du följer?

- Det går i vågor men om jag ska säga en så är det Emanuel Karlstens blogg på Dagen.se.

Tack och lycka till!

ANNONS

Skydda dig i solen - 20% på solkrämer från ACO Sun

Extern länk från MEDS

Köp här

Publisert: