Jobb & karriär

”Det blir inget skitår”

Av: 

Johanna Melén

NYHETER

Ministern: Äntligen någon som pekar på det positiva

Ändrar sig Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin väljer att se ljuset i mörkret och tar tillbaka sin dom om ”ett par riktiga skitår”.
Ändrar sig Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin väljer att se ljuset i mörkret och tar tillbaka sin dom om ”ett par riktiga skitår”.

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin ändrar sig:

Det blir inget skitår.

I stället hyllar han Aftonbladets kampanj ”Nu lyfter vi Sverige”:

– Äntligen någon som pekar på det positiva.

Det var december 2008 och Arbetsförmedlingen hade just levererat sin prognos för de kommande två åren: 145 000 förlorade jobb och en arbetslöshet på nio procent 2010. Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin var inte sen med sin dom:

– Det blir ett par riktiga skitår.

Ministern hade fel

Under en vecka har Aftonbladet visat att ministern hade fel. Det finns ljus i mörkret och det finns jobb därute. Vi har hittat företagen som nyanställer, människorna som vänt krisen till något positivt och berättat om branscherna som ropar efter folk. Och nu ändrar sig Sven Otto Littorin.

– Jag kan här och nu lova att jag inte kommer använda det ordet igen. Ibland är det bra att kalla en spade för en spade och det är klart att för de som berörs så är det tuffa tider. Men vi måste också fokusera på de goda exemplen, säger Littorin och hyllar Aftonbladets kampanj ”Nu lyfter vi Sverige”.

Ingen vet när det vänder

– Den är fantastiskt bra. Äntligen är det någon som fångar upp det som jag faktiskt möter när jag reser runt till företag och arbetsförmedlingar.

Samtidigt är läget allvarligt. På ett halvår har över 90 000 människor varslats om uppsägning och arbetslösheten stiger snabbt. Ingen kan säga när det vänder.

Livet är jobbigt för drabbade

– De som drabbas är både arga och besvikna och tycker att livet är jobbigt. Det är inte konstigt. Men läget nu ska sättas i relation till krisen på nittiotalet då 550 000 förlorade jobbet på tre år. Och precis som era artiklar visar är det ingen som lägger sig ner och dör. Tvärtom försöker många hantera situationen så gott det går, säger Sven Otto Littorin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jobb & karriär