Polis på plats i Tensta efter nattens skjutning

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Ingen har gripits efter den misstänkta skottlossningen. Arkivbild.

Fyra yngre män skadades i en skottlossning i Tensta i nordvästra Stockholm i natt. En av de skadade råkade passera just när skottlossningen pågick och träffades av en rikoschett.

Polisen har startat ett omfattande utredningsarbete och finns på plats för att trygga de boende i området.

Polisen larmades vid 00.30-tiden natten mot torsdag av flera personer som hört en trolig skottlossning. I området hittades tre personer som var skottskadade i nedre delen av kroppen och som fick föras till sjukhus.

– Vi ska hålla flera förhör med dem för att få mer kött på benen. Men vad de har sagt, om de har sagt något, vill jag inte kommentera, säger Kjell Lindgren, presstalesperson för Stockholmspolisen, som uppger att männen var kvar på sjukhus på torsdagseftermiddagen.

En av de fyra skadade är en person som råkade passera på en bro ovanför Tenstastråket just vid händelsen. Personen ringde in till polisen efter att skottlossningen var över och berättade att denne fått en ytlig skada på benet. Mannen hade träffats av en rikoschett och i det här fallet har polisen gjort en anmälan om vållande till kroppsskada.

Under dagen och eftermiddagen har polisen varit på plats i området i Tensta för att knacka dörr och fånga upp fler vittnesuppgifter.

– Vi har bemanning där i övrigt också och finns på plats bland folk som kan vara oroliga efter det som har hänt, säger Kjell Lindgren.

Avspärrningarna hävdes på förmiddagen efter att teknikerna var klara med brottsplatsundersökningen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Det finns ingen misstänkt i ärendet.