Här är menyn för Trump och Kim Jong-uns lunch

Publicerad 2018-06-12

Räkcocktail, stekt ris med fläsk – och glass från Häagen-Dazs.

De historiska samtalen mellan Donald Trump och Kim Jong-un avslutades med en riktig braklunch. Ledarna fick hugga in på inte mindre än nio olika rätter.

Det är svårt att fatta bra beslut på fastande mage. Vad Nordkoreas diktator Kim Jong-un och USA:s president Donald Trump fick till frukost på sina respektive lyxhotell i Singapore är okänt – men mötet avrundades med en riktig festmåltid.

Här ska ledarna sätta sig ner och äta lunchen.

Många rätter

Lunchmenyn, som Vita huset publicerat, bestod av hela nio olika rätter. Först serverades en räkcocktail med avokadosallad. Den följdes av en dito med mango, som ackompanjerades av honungslime-dressing och färsk bläckfisk. Sist ut bland förrätterna var ”oiseon”, en koreansk specialitet bestående av gurka som fyllts med bland annat nötkött.

Lunchens crescendo utgjordes av även det av tre rätter: Revbensstek med potatisgratäng, sötsurt och krispigt fläskkött med stekt ris och sojabräserad torsk.

Ganache och glass till efterrätt

De två ledarna fick se till att hålla igen lite under för- och huvudrätterna – för de ville säkerligen inte missa efterrättstrion. Lunchen avslutades med ganache, glass från Häagen-Dazs och en paj som kallas Tropezienne och består av fyllt briochebröd.

Lunchen började serveras 05.30, svensk tid. Vid 10-snåret höll en sannolikt mycket mätt Donald Trump en presskonferens, där den historiska uppgörelsen presenterades.