Nu är vi sju miljarder

avCarina Bergfeldt

Publicerad:
Uppdaterad:

Danica May Camacho firas i hela världen

Foto: AP
Danica Camacho föddes två minuter innan midnatt i går. Hon vägde 2,5 kilo och den stolta mamman heter Camille. Danica, född i Manila, Filippinerna, representerar att jordens befolkning nu är sju miljarder.

Välkommen till världen, Danica May Camacho.

Det nyfödda flickebarnet i Manila har blivit en global symbol för att markera att jordens befolkning passerat sju miljarder.

Foto: AP
Klart det ska firas med tårta. Pappa Florante Galura håller i bakverket och mamma Camille i lilla Danica.

Så liten och näpen.

Fullständigt omedveten om den uppståndelse hennes ankomst skapat.

”Helt underbar”

Medan lilla Danica May Camacho, född två minuter före midnatt i går, vilar på sin mammas bröst och öppnar ena ögat för att titta på världen en första gång smattrar kamerablixtarna runt henne.

– Hon är helt underbar, så fin. Jag kan inte förstå att hon är nummer sju miljarder i världen, viskar hennes mamma, Camille Dalura, som bland horder av vallfärdande reportrar och FN-tjänstemän försöker vila ut sig efter förlossningen på Jose Farbella Memorial-sjukhuset.

Får gratis utbildning

Pappan Florante Camacho avvaktade i ett hörn medan ståhejet pågick, men fick senare ta emot en tårta i gåva.

Flickan fick också stipendium för hela sin utbildning, och hennes föräldrar fick ett bidrag för att kunna öppna en affär.

Flera länder firar i dag att jordens befolkning passerat sju miljarder genom att utnämna en bebis till just deras nummer 7 000 000 000.

FN har deklarerat dagens datum, den 31 oktober, som dagen då gränsen passeras.

Publicerad: