Döp Skansens nyfödda apor

NYHETER

Vinn årskort till akvariet

1 av 2 | Foto: Bo Jonsson/Skansen-Akvariet
Klicka på aporna för större bild!

Skansenakvariet har fått ett tillskott på två små tvillingapor.

Aporna är av den sällsynta arten lejontamariner.

Vad tycker du att de små apbebisarna ska heta?

Var med i Aftonbladets namntävling och vinn ett årskort på Skansenakvariet.

De nyfödda små tvillingaporna börjar nu titta fram ur sin mammas päls. De är lejontamariner – några av världens mest sällsynta apor. Aporna föddes för några dagar sedan och väntar nu på att få sina namn.

Lejontamaranerna var nästan utrotade för 30 år sedan, men har nu fötts upp på flera håll och börjar komma upp i antal igen.

Victoria som fadder

Apfamiljen har självaste kronprinsessan Victoria som fadder. Hon fick fadderskapet i gåva från Skansen och Nordiska muséets vänner när hon fyllde 30 år. Nu har de två aporna blivit fler.

– Vi är jätteglada. Förhoppningen är att de här kan placeras ut i det vilda i Brasilien så småningom, säger Jonas Wahlström, djurexpert och chef för Skansenakvariet.

Döp aptvillingarna!

Har du något förslag på vad aporna borde heta? Eftersom apbebisarna är en pojke och en flicka vill vi att du mejlar två namn till [email protected]. Ditt förslag måste vara inne senast fredag den 11 februari klockan 12.00.

Juryn består av Aftonbladets reporter och Skansens Jonas Walhström som väljer ut de tio bästa bidragen.

Därefter är det ni läsare som får rösta fram vinnarnamnen.

Den som skickat in de vinnande namnförslagen vinner ett årskort på Skansenakvariet. De nio bästa efter det får tröstpris i form av två frikort på akvariet.