Nyheter

al-Qaida: Iran ljuger om 9/11

Av: 

Victor Stenquist

Provocerande tal Irans president Mahmoud Ahmadinejad höll ett tal som fick ett tiotal delegater att lämna FN:s generalförsamling i protest.
Provocerande tal Irans president Mahmoud Ahmadinejad höll ett tal som fick ett tiotal delegater att lämna FN:s generalförsamling i protest.

NYHETER

Irans president Mahmoud Ahmadinejad hävdar återigen att USA själva låg bakom 11 september-attackerna.

Nu får han mothugg – av al-Qaida.

– Iran är bara avundsjuka på vår framgång, hävdar en talesman för terrororganisationen.

Attacken mot World trade center i New York.

När Mahnoud Ahmadinejad ställde sig framför FN:s generalförsamling förra veckan kallade han attackerna mot World Trade Center för ”ett mysterium”.

– Några flygplan utan tidigare samordning känt av säkerhetsstyrkor och underrättelsetjänsten i USA kan inte förvandlas till missiller som slår mot hjärtat av USA, sa Ahmadinejad.

Det var inte första gången som den iranske presidenten hävdade att USA själva låg bakom attackerna. För ett år sedan gjorde han nämligen exakt samma sak.

Oväntat stöd

Amerikaner och många andra har förfärats över den kontroversielle ledarens uttalanden, men attackerna mot Ahmadinejad kommer även från mycket oväntat håll.

Terrororganisationen al-Qaida är nämligen nästa aktör att såga Irans ledare.

I en artikel på terrororganisationens engelskspråkiga internetmagasin Inspire har artikelförfattaren Abu Suhail kommit med ett angrepp.

”Varför skulle Iran tillskriva sig en sådan löjlig åsikt som ställer sig tvärt mot all logik och bevis som finns?”, frågar sig Abu Suhail i artikeln, enligt AP.

Iran kappvändare

Enligt al-Qaida handlar Iran som kappvändare som endera är för eller emot USA.

”För Iran är antiamerikanism bara en del av det politiska spelet. De är antiamerikanska när det passar dem och samarbetar med USA när det är bättre.”

Och den verkliga anledningen till Ahmadinejads utspel ska vara att Iran är ”avundsjuka på al-Qaidas framgång” då landet aldrig skulle kunna slå lika hårt mot USA som 11 september-attackerna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert: