Tv-inspelning störde polisens rånarjakt

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

”Ballar av stål” åter i blåsväder efter ”bus”

Rånarnas flyktbil som de krockade vid Norrmalmstorg i Stockholm, bara minuter efter rånet.
Rånarnas flyktbil som de krockade vid Norrmalmstorg i Stockholm, bara minuter efter rånet.

Polisen var i full rånarjakt då man larmades om att en kvinna slog sönder en bil – och en patrull åkte dit.

Det visade sig vara en inspelning av skandalomsusade ”Ballar av stål”.

– De fick sig en skopa utskällning av patrullen på plats, säger Mikael Petterson vid polisen i Stockholm.

Stora resurser från polisen i Stockholm var satta på att jaga de tre personer som rånat en urmakare i närheten av Norrmalmstorg. Med pistolliknande föremål hade de flytt i en röd Audi som de krockat efter några sekunders bilfärd.

De tre männen flydde till fots och ett omfattande pådrag drog i gång.

Men en patrull fick istället åka på ett larm till Nybrogatan inte långt därifrån. Där hade polisen fått samtal om att en kvinna slog sönder en bil med en kofot.

Var tv-inspelning

Det visade sig vara ett inslag i Kanal 5:s ”Ballar av stål” som spelades in.

– Det är tredje man som blir drabbad när vi måste avleda resurser till sådant. Vi brukar vilja att man hör av sig hit så man vet om det så vi inte behöver skicka någon bil, dundrar Mikael Petterson, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Stockholm.

Enligt källor nära produktionen var det ett inslag kallat ”kärringen” som spelades in på Nybrogatan i Stockholm. En blå Citroen från sent 90-tal ska ha köpts av produktionsbolaget som en av programmets karaktärer slagit sönder med en kofot.

– När bilar har parkerat framför som hon inte tyckte var snygga har hon sagt: ”Det där var en vedervärdig bil. Vet du vad vi gör med sådana på Östermalm?”. Sedan har hon gått lös på Citroenen, säger källan till Aftonbladet.

Stockholmspolisen var inte roade av ”buset” som ådrog sig viktiga resurser.

– Vi har pratat med produktionen och förklarat olämpligheten i att uppträdda på detta sätt. De fick sig en skopa utskällning av patrullen på plats. Vi hoppas att det inte upprepar sig, men min erfarenhet säger att det gör det, säger Mikael Petterson.

Femman beklagar

Kanal 5 beklagar det inträffade genom sin presschef Dan Panas.

– Jag har pratat med produktionsbolaget, de beklagar att polisens behövde göra en utryckning. I normala fall förvarnas vakthavande befäl innan man gör den här typen av bus. Men i planläggningen av det här buset trodde man inte att händelsen skulle få en sådan typ av spridning, säger han.

Rånarna undkom polisen och är fortfarande på fri fot.

Publicerad: