Mellin: Han svarade på viktigaste frågan

avVictor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:

Enda rätta att totalt bryta med Lettström

Kungen gav sina tydligaste svar på länge.

Enligt Aftonbladets politiske kommentator Lena Mellin kan han ha ridit ut stormen – för den här gången.

– Det var enda sättet för kungen att rädda sitt skinn, säger Mellin om kungens brytande med Anders Lettström.

Kungen gav i intervjun med TT svar på tal: Han hade inte kännedom om att Anders Lettström kontaktat kriminella grupperingar för att undersöka om de känsliga bilderna finns.

Svarade på central fråga

Det var också den viktigaste frågan för kungen att svara på, enligt Aftonbladets politiske kommentator.

– Ja, den centrala frågan är ju om kungen i förväg visste om att Anders Lettström ville köpa bilderna av Mille Markovic. Det svarade han ju att han inte gjorde, säger Lena Mellin.

Hon fortsätter:

– Hade kungen känt till att han kompis kontaktade grovt kriminella människor hade han varit tvungen att lämna sitt uppdrag, abdikera helt enkelt.

Gav han i övrigt tydliga besked?

– Det måste man säga att han gjorde. Han tar ju sin hand ifrån Anders Lettström. Det som lettström har gjort är mycket allvarligt och skadat kungen, hans familj och Sveriges monarki. Det är oerhört tydlig jämfört med vad han varit tidigare.

Men när TT frågade om komprometterande bilder över huvud taget kan finnas blev kungen mer otydlig.

– Där drog han på orden. Han pratade om att det kanske tagits några på Öland, vilket kanske var lite konstigt. Menar han att han kanske pussat damer på Öland undrar man.

Enligt Lena Mellin hade kungen den här gången en tydligt plan för vad han skulle säga, jämfört med den bisarra presskonferensen i älgskogen i höstas.

– Han hade en strategi. Även om han verkade lite nervös och fnissade till lite tokigt ibland. Han hade bestämt sig för att enough is enough. Han vill sätta stopp för det här.

Ridit ut stormen

Efter detta kan nu kungen möjligtvis andas ut, och hoppas på att tidningarna åter ”vänder blad”.

– Det kan man aldrig riktigt veta. Men jag tror att det åtminstone är över för den här gången. Det kan komma nya uppgifter igen som skadar kungen, men fortfarande är det bara några som har sett dessa bilder.

– Jag tror att den dagen som Mille Markovic eventuellt visar dem för bredare allmänheten kan det sätta fart igen – om det finns någon som liknar kungen på bilderna.

Publicerad: