Johans identitet kapad – bilder på sonen sprids på Tinder

NYHETER

Stockholmsbon Johan, 35, blev kontaktad av en kompis i Gävle – som matchat med honom på Tinder.

Under namnet ”Peter, 24” cirkulerar bilder på Johan och hans barn på dejtingappen.

– Det känns som att han stulit hela mig, säger Johan Törnblom.

Peter, 24, från ”Livets hårda skola”.

Får du upp honom på Tinder kan det vara läge att svepa vänster.

Mannen på bilderna heter i själva verket Johan och är 35 år gammal – och förlovad med sin sambo. Faktum är att den verklige Johan aldrig ens har haft ett Tinderkonto.

Bilder på barnen

Det var när en bekant i Gävle matchat med ”Peter”, som Stockholmsbon Johan Törnblom blev varse att hans ansikte förekom i dejtingappen.

Till en början tyckte han att det var lite roligt att någon försökt söka lyckan med hjälp av hans bilder, men när flera personer från Gävletrakten började höra av sig kändes det inte lika roligt längre.

– Då började det komma fram lite fler bilder och jag såg att han hade bilder på mina barn också. Då kände jag att det blev lite väl nära inpå, då kände jag att nu var det inget roligt längre, säger Johan Törnblom.

Foto: Privat/skärmdump

Har gjort polisanmälan

Han har själv svårt att förstå vad personen har att vinna på kapningen, och tycker att det känns obehagligt.

– Det känns som att han har stulit hela mig. Det är svårt att sätta sig in i om han bara vill ha kontakt eller om han försöker lura folk. De som har pratat med honom har frågat om han vill gå och ta en fika eller nåt, men sånt är inte intressant för honom, säger Johan Törnblom.

Johan har anmält ärendet till polisen, men hyser inget större hopp om att det ska klaras upp. I stället har han gjort ett inlägg på Facebook, som han uppmanar människor i Gävletrakten att dela, i hopp om att stoppa personen i fråga.

– Man får väl hoppas på att det försvinner i och med spridningen det här får. Jag tycker att han borde lägga av. Det måste vara lättare för honom att vara på en dejtingapp om han har bilder på sig själv, säger Johan Törnblom.

Så skyddar du dig mot id-kapning på nätet 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM

Tinder

Brott

Gävle