Nyheter

Ohly får stöd av partisekreteraren

Av: 

Erik Olsson

NYHETER

"Bra att han är tydlig med hur han ser på sin framtid"

Lars Ohly är ifrågasatt som Vänsterpartiets ledare. Men nu försvaras han av partisekreteraren Anki Ahlsten.

– Det är bra att han är tydlig med hur han ser på sin framtid, säger hon.

Fin i kanten?
Fin i kanten?

Igår gick Vänsterpartiet i Dalarna ut och krävde att Lars Ohly skulle ställa sin plats till förfogande och kritiserade att han redan aviserat att han ställer upp för omval som partiledare.

Ohly inte rätt som ledare

– Om framtidskommissionen kommer fram till ett nytt koncept för partiet tror inte jag att Lars Ohly är rätt person att leda, sa bland annat Thomas Ylvén, vice ordförande i daladistriktet och även ledamot i partistyrelsen, och syftade på den interna utredningsgrupp som partiet tillsatt efter valet.

Daladistriktet menar i sitt pressmeddelande att Ohly hindrar den demokratiska processen. Genom att så tidigt deklarera att han vill fortsätta tror de att han skrämmer bort andra kandidater.

– Det tror inte jag. Det han har gjort är att han varit tydlig med att han vill fortsätta om han har fortsatt förtroende från en majorittet inom partiet. Det tror jag inte har en bromsande effekt på andra som vill kandidera, säger Anki Ahlsten.

Ser ingen motsättning

Att Lars Ohly per automatik inte skulle vara rätt ledare för Vänsterpartiet om framtidskommissionen vill ändra inriktning på partiets politik håller hon inte heller med om.

– Nu får vi ju se vad framtidskommissionen kommer fram till. Jag är inte så säker på att ändrad inriktning på politiken blir svaret. Och även om det skulle bli så ser jag ingen motsättning i att Lars Ohly fortsätter som partiledare.

ANNONS

Stoppa myggen! Nu är det SPECIALPRIS på myggmedel! VINNARE av Aftonbladets test av bästa myggmedel 2022!

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert: