Om man tröttnat på att vara singel då?

Publicerad:
Uppdaterad:
Anna Eriksson 20 år från Göteborg. Är en speciell tjej som älskar att skriva men som sällan har tid.
Anna Eriksson 20 år från Göteborg. Är en speciell tjej som älskar att skriva men som sällan har tid.

Jag är så trött på detta eviga letande efter någon att dela min vardag med. Ska det vara så svårt? Alla andra lyckas ju, eller? Det är i alla fall så det känns efter 2 års tid av singelliv.

”Man ska inte leta efter kärleken, då kommer den aldrig” Nä visst, det har jag märkt. Men inte står Mr one och gömmer sig bakom husknuten när jag är på väg till jobbet. Inte heller lär han ringa på någon dag och säga ”Tadaa här är jag, nu behöver du inte leta längre” .

Mina vänner hävdar rätt ofta att jag träffar ”fel” killar. Varför faller jag för dem då? Blir man intresserad av en kille är han väl rätt, i alla fall enligt vad jag känner. Det som Är fel är ju att han inte känner samma tillbaka! Vad vet ni själva om hur det är att vara singel? Nä just det, ni kilar ju stadigt. As always.

Jag hatar att få höra att det är mitt fel att jag inte kan få en kille, att jag är för ”på”.

Att jag skrämmer bort alla. Visst jag är säkert det, jag vill att saker ska hända med en gång, jag är inte typen som ska dejta i 2 år innan man vågar säga att man tycker om varann, jag tror snarare på kärlek vid första ögonkastet.

Är det så fel?

Ska jag behöva straffas resten av livet bara för det? Nä ska man få en kille så ska man tydligen dissa honom, jag har ingen lust att dissa en kille jag vill ha, är det så konstigt?!

Alla tips som finns i tidningar då, om hur man gör slut på bästa sätt. För sådana ”lonelyhearts” som jag själv då? Vi som skulle kunna dö för att kunna få kalla någon för ”min”.

Varför ska vi läsa om hur man dumpar varandra när vi kämpar så för att ens bli ihop från första början? Ska man sjunka så lågt att man har på sig en ”Hej jag är singel” t shirt?

Snälla säg att det finns ett mindre patetiskt sätt. Eller när mamma säger, ”Du borde skaffa dig en pojkvän, det tror jag hade vart bra för dig” då känns ju allt genast mycket bättre. Mamma hallå? En pojkvän är väl ingenting man bara skaffar sig? Vilken underbar planet är du ifrån?

Rear dem ut pojkvänner där? Nej jag tänker då aldrig ge upp min jakt på kärlek, men just nu ska jag krypa ner i min säng och krama kudden och fortsätta mitt så lyckliga singelliv.

Anna Eriksson

Publicerad: