Tobbe Trollkarl fastnade mitt i orkanen Gustav

NYHETER

Semestrade i Jamaica när Gustav drog in

Tobias Blom semestrade i Jamaica när orkanen Gustav plötslogt drog in.

– Plötsligt var orkanen rakt över oss, det var helt obeskrivligt som att bli överkörd av ett godståg, säger Tobias Blom.

Orkanen Gustav har redan skördat närmare 80 människoliv på sin framfart genom karibien. För två dagar sedan nådde den Jamaica där Tobbe Trollkarl semestrade med sin flickvän och två andra par.

Att det fanns risk för att orkanen Gustav skulle dra in över Jamaica var inget de var förberedda på när de åkte dit.

– Vi visste att det fanns risk för att det skulle vara dåligt väder men att det här skulle hända var inget vi räknade med, säger han.

”Riktigt obehagligt”

Tobias och hans vänner befinner sig i Negril på västra sidan av Jamaica. Läget nu är lugnt men för ett och ett halvt dygn sedan fick de evakueras från sitt hotell på Seven mile beach.

– Vi fick flytta till ett betonghus högre upp för att ha bättre skydd. det har varit ett par jobbiga timmar men nu är det lugnt igen. Som tur var hade vi varandra. Men under tiden var vi rädda. Det var riktigt obehagligt.

I området är de materiella skadorna stora men det är oklart om någon dog i Negril. I Kingston en bit bort skördade Gustav elva liv.

– Vi har sett mängder av ambulanser men vi vet inte hur allvarliga personskadorna är, säger Tobbe Trollkarl.

”Folk upprörda”

Under tiden orkanen drog fram rådde det fullständig panik i Negril. Det fanns flera barnfamiljer på plats och de hade det jobbigt berättar Tobias. Nu efteråt är det mest upprörda känslor.

– Folk är upprörda över att informationen var dålig och att man flyttades till andra hotell men jag tycker att det sköttes bra. Det var inte en lätt situation för någon.

Orkanen Gustav har nu dragit vidare på väg mot södra USA.