"John Blund har tystnat"

Av: Jenny Stiernstedt

Publicerad:
Uppdaterad:

Så reagerar bloggvärlden på Lennart Swahns död

Lennart Swahn lämnar ett tomrum efter sig.

Även bloggvärlden talar om hans bortgång.

– Han har ju funnits överallt, konstaterar bloggaren Madonnan.

Minnena efter tv-profilen är många.

Några tycks dock starkare än andra.

Rösten i John Blund är ett. Gäster med gester att annat.

– John Blund har tystnat, skriver en bloggare.

Fåniga röst som John Blund

Många ser honom också framför sig i programmet Blåsningen.

Bimbo Boys Blogg:

– Jag minns honom bäst från från TV3:s Blåsningen på 90-talet, som jag alltid såg som barn, samt SVT:s Gäster med gester. Må han vila i frid.

Mad World:

– Så har ännu en tv-kändis som jag minns från det glada 1970-talet gått ur tiden. Vem minns inte Lennart Swahns fåniga röst som John Blund i tv-programmet Halvsju? Eller den finurlige domaren i Gäster med gester? Jag minns också radioprogrammet På minuten, som han ledde, det var på den tiden vi hade torpet utan elektricitet och transistorradion var det enda sällskapet.

"Vad man skrattade"

Fröken Prym:

Lennart Swan, jag kommer mycket väl ihåg när han gjorde rösten till John Blund. Även Gäster med gester, oj vad man skrattade. Vi som är födda på 60-talet, har ett starkt minne av denna personlighet

Gobolina:

– För mig kommer Lennart Swahn alltid att förknippas med John Blund. I lågstadieåldern var det rutin att titta på John Blund och sedan krypa till säng och hoppas att hans sömnglitter nått ända fram till mig. Titta, kom och titta, kom sätt dig här i kring. Det dröjer säkert ännu en stund innan sömnen kommer med John Blund …

Många sänder honom också en sista hälsning.

"Tack för allt"

Lasse B:

– Det som i mitt minne starkast finns kvar är ändock John Blund i Halvsju som då var någonting nytt för Sveriges television.Det enda man kan säga är vila i frid Lennart och tack för allt.

Madonnan:

– Jag tror också att Lennart Swahn har det bra nu. Han finns nog dessutom bevarad som goda minnen för många, för alla de där fina stunderna framför Tv:n.

Publicerad: