En lögn kan fälla henne

NYHETER

Aftonbladets granskning i Tyskland: Hon kan aldrig kan ha fött något barn

Den mordmisstänkta tyskan hävdar att hon fött ett barn med Emma Jangestigs sambo.

Hon ska ha gett bort barnet för adoption.

Men Aftonbladets granskning i Tyskland visar att hon aldrig kan ha fött något barn.

Foto: I ett brev till sambon hävdade tyskan att hon fött hans barn.

I ett handskrivet brev till sambon hävdade tyskan att hon fött hans barn och gett bort det till adoption.

I Sverige är folkbokföringen offentlig vilket betyder att vem som helst kan kontrollera vad som finns där. I Tyskland är dessa register slutna och bara öppen för vissa.

Tillgång till register

Därför har en expert på personundersökningar i Tyskland, på Aftonbladets uppdrag, granskat hennes familjeförhållanden på plats i Hannover.

Experten med särskild tillgång till folkbokföringsregistret, har letat efter spår om tyskans påstådda barn. Men ingenstans i de tyska registren finns några uppgifter om att hon skulle ha fött ett barn.

Brevet som tyskan skickade till sambon i Arboga är poststämplat i februari i år.

I det beskriver hon hur läkarna först trodde hon drabbats av en tumör i livmodern. Men att det sedan visade sig vara ett foster. Barnet skulle fötts hösten 2007.

”I september födde jag min son, som är din son också. Cystan de diagnostiserade i min livmoder visade sig vara ett foster. Tyvärr upptäckte de inte det förrän jag var gravid i fjärde månaden” skriver hon i brevet.

Aldrig setts gravid

Hon hävdar också att eftersom hon inte stod ut med tanken på att leva som ensamstående mamma med hans barn, gav hon bort det till en adoptionsförmedling. Sonen skulle hon ha kallat för Jonas.

Men ingen av tyskans vänner eller bekanta har sett några som helst bevis på att hon varit gravid eller fött ett barn. Hon ska heller aldrig ha pratat med någon om det.

En av hennes tyska väninnor träffade henne i augusti, bara några veckor innan hon enligt brevet skulle ha fött barnet. För polisen vittnar väninnan om att tyskan omöjligen kunde ha varit gravid.

– Med tanke på hennes kroppslängd var hon i både mars och augusti enligt min åsikt väldigt smal, säger hon i förhören.

Sambon fick senare ett mejl från en person som påstod att han adopterat tyskans barn. Mejlet spårade polisen till tyskans lägenhet i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM