Kolugna Kenneth skrapade fram 10 000 kronor i 10 år

NYHETER

Wells och Perelli önskade lycka till

Lördagen den 2 augusti åkte Kenneth Johnsson, 62, till Stockholm för att skrapa Triss i tv. Han skrapade fram 10 000 kronor i månaden i 10 år. Men det var inte hans lott från början - vinnarna är sambon Birgitta och vänninan Kerstin.

– Det blir skönt med extra pension för damerna.

Den 13 maj skrapade Kenneth Johnssons sambo Birgitta och hennes före detta arbetskamrat Kerstin fram tre klöversymboler på en Trisslott. Det kändes som att det var ödet.

– Kerstin skulle komma och hälsa på Birgitta då jag var på tjänsteresa i Linköping, berättar Kenneth. Det blev något missförstånd och Kerstin kom ner en dag tidigare. Då passade hon på att köpa fyra Trisslotter.

Lotterna skrapades när Kenneth Johnsson redan hade lämnat hemmet i Åhus, Kristianstad.

– De vågade inte ringa mig eftersom de inte visste om jag satt i möte eller var ute på annat, skrattar Kenneth. När jag kom hem igen sa Birgitta: Sätt dig ner så ska jag berätta en sak. Jag blev chockad men glad.

Då ingen av damerna var särskilt pigga på att skrapa i tv, fick Kenneth Johnsson ta på sig det ansvaret. Men både Kerstin och Birgitta fanns med i bakgrunden.

Hade du fått några instruktioner hur du skulle göra?

— Damerna beställde nummer, men de satsade på det gamla otursnummret 13 så det kanske var därför det inte blev mer än 10 000 kronor, funderar Kenneth.

Var det inte nervöst att vara på tv?

– Jag är lite van sedan tidigare och jag brukar inte bli så skärrad av liknande saker. Programledaren Annika var så trevlig och trygg att jag blev kolugn. De tog verkligen väl hand om mig, säger Kenneth Johnsson. Det roligaste var att det var så många artister där. Hela gänget med Robert Wells i spetsen! Jag fick träffa både Wells och Charlotte Perelli och de var så snälla och önskade mig lycka till och allt. Det var verkligen en upplevelse.

Kenneth Johnsson åkte ner till Stockholm tillsammans med Birgitta och Kerstin. De bodde flott och när de kom in på hotellrummet låg champagnen redan på kylning. Vännerna firade kvällen innan Kenneth skulle vara på tv. De var ju garanterade minst 10 000 i månaden i tio år.

— Det var roligt att komma till Stockholm, det var mycket folk i rörelse eftersom det var Europride just den här helgen. Vi gick en promenad från Söder genom Gamla stan och följde med tåget. De var väldigt glada och utklädda till tusen. Men det konstigaste som hände var att det kom fram en reporter från Aftonbladet och ville intervjua mig av alla dessa människor! Det måste vara min turhelg, skrattar Kenneth.

Vad ska ni göra för vinsten?

– Kerstin stora önskedröm är att åka till Australien och det kan hon ju kanske göra nu. Jag och Birgitta har barn och barnbarn i i North Carolina i USA så det vore ju trevligt att kunna hälsa på dom. Men det är Birgittas och Kerstins vinst - jag får hoppas att jag har tur och får följa med, säger Kenneth med glimten i ögat.

Lina Thorén, Minimedia