Blev attackerad av macheterånare – då slog han tillbaka

1 av 3
NYHETER

David Pugh, 55, blev brutalt misshandlad under ett inbrott i sitt hem i England. Det inbrottstjuvarna inte visste var att David är utbildad i krav maga, skriver BBC.

55-åriga David Pugh blev attackerad av två maskerade inbrottstjuvar med machete i hans hem i staden Solihull i England.

Inbrottstjuvarna gick till attack

David hörde en kraftig smäll från sonens rum och gick dit för att titta vad som hänt och upptäckte två inbrottstjuvar som försökte råna Davids 17-årige son. I rummet var även sonens flickvän och familjens rottweilervalp Zeus.

Pappan, som är tränad i självförsvarstekniken krav maga, kunde genast komma till familjemedlemmarnas undsättning. Rånarna gick dock till motattack och misshandlade David svårt med flera olika tillhyggen. Utöver machete hade rånarna med sig både golfklubbor och ett baseballträ.

– Var är pengarna, ge oss pengarna skrek rånarna, berättar David för BBC.

Polisen chockades

Polisen kom till platsen åtta minuter efter SOS-samtalet och chockades över våldet mot 55-åringen, brutit näsan och fått flera djupa sår i ansiktet. Rånarna gick även till attack mot hunden Zeus, som fick ett djupt sår i huvudet och fick sy flera stygn hos veterinären.

– Jag blev yr efter att ha fått flera slag mot huvudet, berättar David Pugh för BBC.

Enligt David har polisen sett en ökning av den här typen av inbrott i staden. Tack vare 55-åringens insats lyckades dock inte rånarna komma över varken pengar eller värdesaker.

– Inbrottet har lämnat ett obehag i familjen, säger David till BBC.

ARTIKELN HANDLAR OM

Inbrott

England

Brott

BBC