Askblond färg gav knallröd kalufs

avSusanna Vidlund

NYHETER

Christina fick fel färg i förpackningen när hon köpte hårfärg

Foto: Stig Andersson/Ljusdals-Posten
Christina Gladh från Växjö fick fel färg i förpackningen när hon köpte hårfärg och blev rödhörig istället för blond.

Hon skulle färga håret askblont.

När hon upptäckte misstaget var det redan för sent.

Christina Gladhs hår blev knallrött av hårfärgen.

Christina Gladh från Växjö fick fick fel färg i förpackningen när hon köpte hårfärg. Troligtvis var det någon som ville busa och med flit bytte tuberna i förpackningarna, skriver Söderhamnskuriren.

”Lika bra att fortsätta”

Det var härom kvällen som Christina blev mer färgglad än hon hade tänkt sig. Hon tog fram hårfärgen som hon hade köpt på Coop i Ljusdal och började applicera färgen i sitt hår. Christina som var lite blondare än vanligt, hoppades med den diskreta färgen få tillbaka sin naturliga hårfärg.

Först efter en stund insåg hon att färgen inte stämde med bilden på förpackningen. Då hade hon redan applicerat färg i en stor del av håret.

– Då var det lika bra att fortsätta. Hade jag varit en annan typ hade jag inte gått till jobbet i dag. Men jag jobbar med telefonförsäljning som tur är, säger hon till Söderhamnskuriren.

Komplimanger

Christina kontaktade leverantören som uppgav att det inte är första gången som någon byter färgen i förpackningen. Eftersom de inte är plomberade går det att byta ut tuberna. Leverantören erbjöd Christina värdecheckar men hon tycker inte den kompensationen är tillräcklig.

Nu har hon vänt sig till en frisör som ska försöka göra något åt den grälla hårfärgen.

– Först ville han inte. Det går inte med så mycket pigment i, sa han, det blir grönt i stället. Men nu ska han göra ett färgprov och ett kostnadsförslag, berättar hon.

Christinas nya hårfärg har lett till komplimanger från kollegor men alla är inte lika glada över hennes "make over".

Skrämmer små barn

– Min dotter sprang och gömde sig och sa: "mamma, du får inte gå ut och visa dig!" När grannens barn kom sprang den ena och gömde sig, den andra stod och gapade. Så jag skrämmer små barn!