”Det är en  mardröm”

NYHETER

Papa Dee anklagad för att ha
slagit sin fru  –  nu träder han fram

Foto: BJÖRN LINDAHL
I rätten Daniel Wahlgren är åtalad misstänkt för att ha misshandlat sin fru.

Han har anklagats för att ha misshandlat sin fru.

Nu berättar Daniel ”Papa Dee” Wahlgren om frustrationen i häktet.

–?Jag är oskyldig. Det här är en sinnessjuk häxprocess, säger han.

Foto: FREDRIK HOFGAARD

Aftonbladet träffar Daniel Wahlgren, 42, och hans fru Andrea, 20, i en europeisk storstad. Nu är de tillsammans igen efter en månad i från varandra – han satt häktad, hon gick hemma och var orolig.

Frustrerad.

”Det är helt absurt”

–?Ända från första början har det inte varit någon som trott på mig. Det är helt absurt, säger hon.

De flydde Sverige för att få lugn. Nu är det de mot resten av världen.

–?Att få vara med Andrea efter att ha suttit i min Guantanamo-cell är som att komma från helvetet till paradiset. Det är det enda som betyder något. Jag har tänkt om mycket under den här tiden. Alla som vänt mig ryggen, de betyder ingenting, säger han.

Papa Dee är en av Sveriges mest kända artister. Före den 14 september då han greps misstänkt för att ha misshandlat sin fru, hade han både en tv- och radiokarriär.

Efter en festnatt hos fotomodellen Emma Wiklund på Teatergrillen i Stockholm är inget sig likt.

Enligt flera vittnesuppgifter ska Daniel Wahlgren ha släpat sin hustru upp för trappan och sedan misshandlat henne.

Men Papa Dee nekar och Andrea har hela tiden hävdat att det inte kan var hennes man som skadade henne. I stället säger hon att hon skadat sig själv.

”Ett rent helvete”

I förra veckan möttes de i rätten. Åklagaren hävdar att Daniel Wahlgren slagit henne i huvudet med ett blockljus, själv säger hon att det var hon som gjorde det.

Eftersom han upplevt ryktesspridningen och smutskastningen på internet som mycket kränkande väljer Daniel Wahlgren att tala ut.

–?Jag kommer ut i ett rent helvete. Men det som gör mig mest förbannad är att ingen lyssnat på Andrea. Ingen har tagit hand om henne trots att hon inte mår psykiskt bra. Hon fick svabba upp sitt eget blod när polisen tagit sina bilder, säger Daniel Wahlgren.

Om tiden på Kronobergshäktet säger han bara:

–?Det var det värsta jag varit med om: att inte få veta hur det var med Andrea.

På måndag kommer domen mot Daniel Wahlgren.

Detta har hänt

Daniel Wahlgren, 42, mer känd under artistnamnet Papa Dee, har åtalats för att ha misshandlat sin fru.

Detta har hänt i brottsutredningen:

Tidigt på morgonen, den 14 september, grips Daniel Wahlgren i sitt hem. Enligt vittnesuppgifter ska han ha misshandlat sin fru vid två tillfällen under kvällen. Först ska han ha slängt in henne i en stenvägg så att hon höll ner på marken. Därefter ska misshandeln ha fortsatt hemma i parets gemensamma lägenhet.

Sedan polis larmats till platsen förs hustrun till sjukhus. Hon får sys med elva stygn för ett blödande sår i huvudet.

Dagen efter händelsen anhålls Wahlgren för två fall av misshandel varav den senare bedöms som grov. Två dagar senare lämnas häktningsframställan in till Stockholms tingsrätt. Artisten sitter sedan frihetsberövad fram till rättegången den 11 oktober.

Kvinnan skriver efter gripandet på sin blogg att maken ”är helt oskyldig”. Hon menar att det inte var frågan om någon misshandel – utan att hon fått en ångestattack.

Under rättegången i Stockholms tingsrätt fortsätter Daniel Wahlgren att neka till misshandeln. Han medger dock att det förekommit ett visst tvingande våld i syfte att lugna ner sin fru. Hans uppsåt var dock inte att skada, utan att skydda henne.

Kvinnan fortsätter att försvara sin make under rättegången. Hon lägger hela skulden på sig själv och hävdar att hon fick ångestattacker under kvällen. Såret i huvudet har hon fått i tumultet när hennes make försökte att lugna henne.

Daniel Wahlgren släpps ur häktet när rättegången avslutas.

Domen mot artisten kommer på måndag 20 oktober.