Nyheter

De blev offer för massakern i Newtown

Av: 

Lisa Röstlund

NYHETER

Jesse, 6, skulle baka pepparkakshus på fredagseftermiddagen. Jack, 6, tränade inför en brottningsmatch. Jessica, 6, önskade sig cowboystövlar av tomten.

Alla finns bland de 20 barn som dödades på Sandy Hook Elementary School.

Här är offrens historier – och deras familjers obeskrivliga sorg.

Alla  sköts av flera skott – många på nära håll. Efter att ha undersökt de 26 kroppar som fanns inne på skolan gick chefsrättsläkaren Wayne Carver ut med namnen på offren i går.

Emelie Parker, 6

Hennes pappa Robbie Parker, 30, beskriver henne i ett tv-uttalande som "vacker, blond och alltid leende. Hon var den typ av person som kunde lysa upp ett rum. Hon hade alltid något snällt att säga till vem som helst. Hon är en otrolig person och det är en välsignelse att få ha varit hennes pappa". Han uppger också att han känner medlidande för förövarens familj. "Jag kan inte föreställa mig hur hård den här erfarenheten är för er. Vår kärlek och vårt stöd går ut till även er", sa han.

Jesse Lewis, 6

Var en glad pojke som älskade matematik och att rida på hästar. Han skulle ha bakat pepparkakshus med klassen på fredagseftermiddagen. Hans pappa Neil Heslin, 50, säger till New York Post att han släppt av sin son vid skolan klockan 9 på morgonen. "Han var glad när han gick. Det var det sista jag såg av honom", säger han till tidningen och fortsätter:

"De var hjälplösa små barn. Frågan är varför – och jag antar att vi aldrig kommer att få veta".

Jessica Rekos, 6

Mamman Krista var lärare i sjätteklass i en annan skola. Pappan heter Rich. Föräldrarna gick i går ut med ett uttalande där de beskriver dottern som "klippan" i familjen. "Hon var vår förstfödda. Hon hade ett svar på allt och var alltid smartare än oss. Vi kallade henne vår lilla ordförande, eftersom hon var så noggrann i allt hon planerade".

Jessica älskade hästar och hade fått löfte om att få en egen häst när hon fyllde 10.  Hon önskade sig cowboy-stövlar av tomten i julklapp.

Noah Pozner, 6

Var det yngsta offret. Han fyllde 6 år den 20 november. Pojkens familj är judisk och enligt den israeliska nyhetssajten Ynet gick även Noahs tvillingsyster på skolan – men överlevde.

En rabbi i Newtown beskriver fredagen som "dagen från helvetet" och uppger i media att han spenderade den med att trösta mamman.

I dag, måndag, begravs Noah.

Ana Marquez-Greene, 6

Hade sin äldre bror Isaiah i skolan. Han överlevde. Anas pappa är jazzsaxofonisten Jimmy Greene. Familjen flyttade från Kanada till Newtown så sent som i juli. På Facebook svarade han vänner om förlusten: "Hur mycket hon än behövs här och saknas av sin mamma, bror och mig... Ana hann först till paradiset... Jag älskar dig, gullhjärta".

Grace McDonnell, 7

Bodde med sina föräldrar bara en gata bort från huset där förövaren bodde med sin mamma Nancy Lanza.

En granne uppger till lokalreportrar: "Jag kvävs när jag tänker på det. Grace var en lite docka, med blont hår och blå ögon. Hon var helt bedårande".

Josephine Gay, 7

Hon kallades "Boo" eftersom hennes närmaste tyckte att hon liknade karaktären med samma namn i barnfilmen Monster's Inc. I tisdags firade hon sin 7-årsdag. På Facebook skickar vänner hälsningar efter att det står klart att hon är en av offren: "Vila i frid, lilla ängel". "Må Gud vara med er och må han hålla Josephines i sina armar i himlen". En annan vän skriver: "Det här är helt enkelt inte rättvist. Hon är så vacker och lycklig. Hon kommer att bli en underbar del av himlen"

Dylan Hockley, 6

Storebror Jake, 8 överlevde massakern. Föräldrarna heter Ian och Nicole flyttade i fjol, efter att ha bott 18 år i England, in på samma gata som den 20-årige mannen som sköt. Bröderna hade "Verkligen sett fram emot att flytta till USA".

Mormodern Theresa Moretti, beskriver paniken i sin dotters röst när hon ringde för att meddela att Dylan var död: "Hon sa om och om igen: Mamma, hur säger man till en åttaåring att hans sexåriga bror är död och inte kommer tillbaka?"

James Mattioli, 6

James älskade att sjunga. Han kallades "J", beskrivs i sin dödsruna som en energisk, kärleksfull pojke som älskade baseball, basket, simning, armbrytning och ipad-spel. Helst ville han ha shorts och t-shirt, oavsett väder.

Mamman Cindy växte upp i staden Sherrill i New York, där morföräldrarna Jack and Kathy Radley fortfarande bor. Stadens borgmästare  William Vineall uttalade sig i går: "Det är en fruktansvärd tragedi och vi är ett samhälle som håller ihop. Alla kommer att finnas där för dem och våra tankar och böner går till dem"

Olivia Engel, 6

Skulle ha spelat ängel i kyrkans julspel. På en minnessida på Facebook skriver vänner till familjen: "Jag kan inte sluta tänka på hennes vackra leende och smittande skratt. Himlen har fått en vacker liten ängel och jag vet att hennes farfar älskar varenda sekund, när han nu får lära känna sin lilla flicka".

Catherine Hubbard, 6

Föräldrarna Jennifer och Matthew säger i ett officiellt uttalande: "Vi är hårt drabbade av sorg över förlusten av vår vackra dotter, Catherine Violet och våra tankar och böner finns med andra familjer som drabbats av denna tragedi. Vi ber er att fortsätta be för oss och andra familjer".

Chase Kowalski, 7

Hade tappat båda sina framtänder och "önskade sig nya till jul", uppger Newstimes.com. Pojken "var alltid utomhus", lekte alltid ute på gården och cyklade på sin cykel. En granne, som också har barn på skolan, berättar att han träffade Chase förra veckan, då pojken berättade att han just genomfört sin första mini-triatlon. "Man kan inte tänka sig ett bättre barn", säger grannen enligt AP.

Caroline Previdi, 6

På en minnessida på Facebook strömmar kondoleanser in över flickan, som beskrivs som "en liten ängel". En lekkamrat skriver: "Vi kommer att ses igen någon dag, Caroline, och vi kan spela fotboll och kurragömma som vi alltid gjorde när jag var hos dig".

Charlotte Bacon, 6

Sedan hon var två år ville hon bli veterinär, uppger cbslocal.com. Hon tränade Tae Kwon Do varje vecka. Flickan beskrivs som extremt talangfull och hennes föräldrar Joel och JoAnn berättar i media att hon fyllde hemmet med glädje och kärlek varje dag. Familjen beskriver hur hennes frånvaro lämnat ett hål som aldrig kan fyllas.

Madeleine Hsu, 6

Föräldrarna stöttades av läkaren Matthew Velsmid som uppger att föräldrarna inte vill kommentera.

Allison N Wyatt, 6

På en minnessida på nätet för Allison har människor från Kanada ned till Florida lämnat kondoleanser. "Må du vila i frid lilla ängel, och vaka över oss alla". Vissa vänder sig till föräldrarna: "Må ni finna tröst och styrka i vetskapen om att så många bryr sig".

Jack Pinto, 6

Lokala brottarföreningen Newton youth wrestling association gick i lördags ut med att "Det är med sorg vi meddelar att vi förlorat en av våra yngsta brottare. Våra hjärtan värker för hans familj och alla familjerna".
 

Avielle Richman, 6

Om Avielle finns inte mycket information. På en minnessida på Facebook har någon skrivit: "Vila i frid, lilla du"

Benjamin Wheeler, 6

Familjen flyttade till Newtown från New York i fjol, för barnens skull. För att få det lugnt och skönt. Pappan David är skådespelare i tv och film sedan 20 år tillbaka, och mamman Francine är musiklärare.

"Musik kan uppstå var som helst", sa Francine till lokaltidningen The Newtown Bee och fortsatte: "Vi visste att vi ville ha en bit gräsmatta, någonstans där det är lugnt, med bra skolor". Benjamin efterlämnar förutom sina föräldrar, äldre brodern Nate.

Daniel Barden, 7

Pappan, musikern Mark, publicerade ofta bilder på familjen på sin hemsida. På varje foto ler Daniel. Familjen skriver i ett uttalande: "Alla som mött Daniel kommer ihåg och älskar honom. Ord kan verkligen inte uttrycka vilken speciell pojke Daniel var.  Ett sådant ljus. Alltid leende, alltid artig, tillgiven, rättivs och omtänksam om andra, fantasifull i sina lekar, både intelligent och artikulerad i sina konversationer: allt som allt en konstant källa till glädje och skratt".

Dawn Hochsprung, 47

Rektor på skolan, som hon varstolt över och ofta twittrade ut bilder på. Senast i vckan skickade hon ut bilder på elever i klass 4 som övade inför en vinterkonsert.

För en lokaltidning berättade hon 2010 om skolan: "Jag tror inte det går att hitta ett mer positivt ställe för eleverna".

Mary Sherlach, 56

Skolpsykolog.

Victoria Soto, 27

Lärare, som hade många av barnen som dog, i sin klass.

Rachel Davino, 29

Jobbade på skolan.

Anne Marie Murphy, 52

Jobbade på skolan.

Lauren Rousseau, 30

Jobbade på skolan.

Nancy Lanza

Mamma till den 20-åriga Adam, som sköt henne med fyra skott i huvudet. Hennes bror James Champion har lämnat ett uttalande till hempolisen i New Hampshire: "Våra hjärtan och böner finns med dem som delar denna förlust".

Mamman Dorothy Champion hälsade: "Vi vänder oss till samhället Newtown för att uttrycka vår hjärtesorg för den obegripliga förlust av oskyldiga som har påverkat så många".

Källor: Nyhetsbyrån AP, The Guardian, The Telegraph, Daily News, New York Post, New Haven Register, Msnbc.com, dödsrunor på nätet och minnessidor på Facebook.

ANNONS

Munskydd, Covidtester och mycket mer till bra priser – och SNABB leverans hem till dörren!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert: