Nyheter

Lyssnarna: "Carl Bildt kapade Ring P1"

Av: 

Andreas Söderlund

NYHETER

Radion trodde först att det var en imitatör

På Sveriges Radio trodde de inte att det var sant när Carl Bildt ringde ”Ring P1” i morse. I telefonslussen trodde de att det var en imitatör.

Bland lyssnarna växer nu kritiken mot att han tilläts medverka i det som anses vara folkets debattprogram.

Carl Bildt behandlades som alla andra när han ringde "Ring P1" i morse. Han fick till och med sitta i telefonkö längre än de andra då redaktionen var tvungen att kontrollera att det verkligen var han som ringde.

– Och då jag fick reda på att Carl Bildt var på linjen hoppade jag inte över någon annan. Jag tog de andra inringarna först som ville prata om skolan och säga att man ska förbjuda kepsar, säger Alexandra Pascalidou.

Carl Bildt ringde för att bemöta kritiken om att han på en FN-konferens nyligen inte ställt sig bakom ett uttalande om förbud mot kärnvapen.

Hur förvånad blev du över att han ringde?

– Jag blev egentligen inte så förvånad. Det enda jag hade önskat var att han kunde ha förvarnat mig innan programmet så att jag kunde ha förberett mig.

Alexandra Pascalidou har arbetat med partiledardebatter och valvakor på teve. Rollen som politisk utfrågare var inte ny för henne. Däremot har många lyssnare hört av sig till och varit kritiska till att Carl Bildt fick uttala sig i det som klassas som folkets program.

Stark kritik från lyssnarna

– Carl Bildt kapade ring P1! Man ska ge honom en tid i nästa program där man har förberett sig ordentligt och kan ge en saklig diskussion, sade en arg lyssnare som ringde efteråt.

Enligt Pascalidou är det också flera andra som har hört av sig. Carl Bildt hade dessutom tidigare inte varit tillgänglig när Ekot ville ha en intervju.

– Jag ser fram emot att ta det här till en principdiskussion i morgondagens program. Det är väldigt många som ringer och säger att det här är folkets radio och att makthavare inte får vara med.

– Det är två läger. Det finns de som tänker att det var en lyhörd politiker som förklarar för lyssnarna och de som tycker att det var en kupp.

Hur ser du själv på att han kunde uttala sig på det här sättet?

– Jag diskriminerar ingen. Alla ska få vara med, mäktiga och maktlösa. Jag hade däremot gärna hållit kvar honom lite längre och ställt flera följdfrågor men det ringde så otroligt mycket.

Vad hon känner till har aldrig tidigare en så högt uppställd politiker ringt till programmet.

ANNONS

Lindex basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder och få den billigaste på köpet!

Extern länk från Lindex SE

Shoppa här

Publisert: