De är rädda för att tanka efter explosionen

NYHETER

Bilägare rasar nu mot Volkswagen

1 av 4

Volkswagen har efter explosionsolyckan i Göteborg beslutat att återkalla alla Touran Ecofuel av årsmodell 06-09 i Sverige.

Flera ägare vittnar nu om en stark rädsla att tanka bilen med gas.

– Jag och min familj är på semester i Danmark och det är helt hopplöst att köra bilen på bensin, man kommer ingenvart på den lilla tanken, säger Tony Johansson, 38.

Efter explosionsolyckan i Göteborg i måndags där en man skadades och en hund dog har Volkswagen beslutat att återkalla gasbilen Touran Ecofuel, årsmodell 2006–2009, i Sverige. Totalt rör det sig om 909 bilar.

Flera bilägare vågar nu inte tanka sina bilar med gas.

”Obehagligt”

Tony Johansson, 38, befinner sig på semester på Jylland i Danmark med sin familj. Beskedet från Volkswagen sätter nu käppar i hjulen för semesterplanerna.

– Man vågar ju inte tanka gas efter det här och bensintanken är så pass liten att man knappt kan köra någonstans. Det är det som är problemet, säger han.

Tony Johansson berättar att det var ”ren slump” att han fick veta.

– Jag gick in på Aftonbladet och mycket riktigt var det ju vår årsmodell. Det är klart det är obehagligt.

Liksom flera andra Touranägare är Tony Johansson kritisk mot Volkswagen.

– De borde ju aktivt gå ut och informera om det här. Jag funderar nu på att ringa och få låna en bensinbil av dem, säger han.

”Omöjligt att bara köra på bensin”

En annan Touranägare, Harald Janke, 57, i Bromma, hade sin bil på service hos en auktoriserad verkstad i måndags, alltså samma dag explosionen i Angered inträffade.

– Jag var tvungen att byta en tändspole men då sa de ingenting om det här med gastankarna, trots att min bil är från 2009. Och om jag förstår det rätt så kände de ju till det här, säger han.

Liksom Tony Johansson undviker han nu att tanka gas i sin bil.

– Jag ringde tillbaka direkt jag fick veta det här och de skulle kolla om de hade en ny tid. På bensintanken som bara rymmer 11 liter kommer man ju ingenstans, det blir i princip omöjligt att köra med bara den tanken, säger han.

Volkswagen har tidigare gått ut med att de som lämnar in sina bilar av den aktuella modellen ska få en gratis lånebil under tiden deras bil är på verkstaden.

ARTIKELN HANDLAR OM