Polisen vädjar om hjälp att finna gåtfull plats

NYHETER

Har du sett den 48-åriga kvinnan eller känner du till den gåtfulla plats i Säffletrakten som myndigheterna nu letar efter?

Då vill polisen omedelbart komma i kontakt med dig.

– Vi är mycket angelägna att få kontakt med personer som kan hjälpa oss med detta, säger Bo Jansson på Värmlandspolisen.

Det var i går som polisen fick in en anmälan om att den 48-åriga kvinnan försvunnit från sin bostad i Säffle. Hon ska ha lämnat bostaden någon gång under förmiddagen.

– Vi har en särskild insats som bara arbetar med det här ärendet just nu, säger Bo Jansson, vakthavande befäl på Värmlandspolisen.

Jordkällare med ”välvt tak”

I kväll har det framkommit nya uppgifter om en plats som kan vara av stort intresse i samband med den försvunna kvinnan.

– Efter förhör med anhöriga har vi fått den här platsen beskriven för oss, säger Bo Jansson.

Enligt polisens uppgifter har kvinnan beskrivit platsen enligt följande:

”Vid platsen skall det finnas en jordkällare. Jordkällaren skall ha välvt tak med gräs på samt en dörr och en nyckel som sitter i låset. Det skall finnas gamla raserade stenhus i närheten av jordkällaren. I övrigt ingen bebyggelse i området. En eller två bäckar skall ligga i anslutning där vattnet skall vara drickbart. ”

Täta buskage

Platsen skall ligga en längre bit från hennes bostad i Säffle men man kan gå till platsen därifrån, det skall dock vara täta buskage och inte finnas någon stig att följa, enligt polisen.

– Vi måste nu be allmänheten om hjälp. Kvinnan har ingen telefon och vi har anledning att tro att hon kanske kan befinna sig på den beskrivna platsen. Om någon möjligen känner igen platsen eller har sett kvinnan är vi mycket intresserade av att komma i kontakt med den personen, säger Bo Jansson.

 Känner du igen beskrivingen av platsen eller har sett kvinnan, hör av dig till polisen på telefon 114 14

ARTIKELN HANDLAR OM