Kungen spanar – men på vad?

NYHETER

Kungen Carl Gustaf och drottning Silvia semestrar på tu man hand och kungen verkar ha någonting i kikarn.

Paret passar på att sola och bada inför resan hem till Sverige och äldsta dottern Victorias födelsedag på torsdag.

Kungaparet har semester.

Och som vanligt firar kungen och drottningen att sommaren är här genom att åka till franska rivieran. På bilder syns kungen i bar överkropp, en grå keps på huvudet och med en kikare i högsta hugg. Det är dock oklart vad han spanar på, men han tittar ut över vattnet från sin båt och ögonsten Polaris. Bredvid sitter Silvia iklädd en röd keps och tittar åt samma håll som kungen kikar.

I år har de semester alldeles ensamma.

Solar på däck i värmen

På andra bilder ses drottningen ligga och sola på däck, det är ju trots allt 30 plusgrader och strålande sol på rivieran.

Yatchen Polaris är kungens ögonsten som han äger sedan några år tillbaka. Den är elva meter lång och köptes för fyra miljoner kronor.

Som vanligt så här års besöker kungafamiljen semesterhuset på rivieran som de ärvt av prins Bertil 1997. Det var hit som prins Bertil och prinsessan Lillian åkte som nyförälskade redan på 1940-talet.

Fira prinsessans födelsedag

Kungen och drottningen har haft semester sedan den 21 juni då kungen besökte Lunds universitet för en invigning. Men de har inte många dagar kvar att lapa sol på båten, utan på torsdag ska de till Sollidens slott på Öland för att traditionsenligt fira kronprinsessans födelsedag.

Kungaparet har minst sagt haft en hektisk vår med kungens 70-årsfest och då deras femte barnbarn prins Alexander kom till världen.

ARTIKELN HANDLAR OM