Trumps stjärna i Hollywood sönderhackad

1 av 3
NYHETER

Donald Trump är inte längre en stjärna – i alla fall inte i Hollywood.

Hans marmorstjärna längs ”Hollywood walk of fame” har nämligen hackats sönder av en man klädd som byggnadsarbetare.

Hollywood Walk of Fame är trottoarerna längs gatorna i Hollywood med svart marmorsten och röda stjärnor. I stjärnorna står namnet på den person som hedras, och mångmiljardären Donald Trump har haft sin egen på grund av sin tid som värd för programmet The Apprentice i NBC – fram till på onsdagen.

Skulle samla in pengar

I ett klipp som publicerats av sajten deadline.com syns hur en man klädd som byggnadsarbetare går till våldsam attack mot stjärnan. Han har ställt upp byggnadsavspärrningar runt platsen.

I klippet syns mannen gå till attack med först en slägga och sedan en hacka. Han demolerar stjärnan fullständigt och både Trumps namn samt tv-loggan i trottoaren försvinner.

Mannen uppger för deadline.com att han heter Jamie Otis och att han först ska ha planerat att lossa hela stjärnan från marken för att sälja den på auktion och på så sätt samla in pengar till de kvinnor som anklagar Trump för sexuella övergrepp.

Han ska ha börjat hacka i marmortrottoaren klockan 05.45 på morgonen. Los Angeles-polisen tillkallades men var på plats först efter en halvtimme och då hade Otis lämnat platsen. Polisen har inlett en utredning i fallet och stjärnan är under reparation.

Satte upp en mur

Det här är inte första gången som Trumps stjärna lockar allmänhetens intresse, skriver Politico. I januari målades en omvänd svastika på den. I juni målades en symbol som betyder ”tyst” och i juli satte någon upp en mur med taggtråd runt stjärnan, som ett hån mot Trumps förslag om att bygga en mur mot Mexiko.

ARTIKELN HANDLAR OM