Tonårspar dömt för dubbelmord

avNiklas Svahn

1 av 3

Kallt, planerat och grymt.

Så beskriver åklagaren mordet på Elizabeth Edwards, 49, och hennes 13-åriga dotter Katie.

Nu har en 15-årig flicka och hennes pojkvän dömts.

Pojkvännen gick till attack med en kniv när mamman och dottern låg och sov – medan flickvännen tittade på.

Det var i april i staden Spalding i England som Elizabeth ”Liz” Edwards, 49, och hennes 13-åriga dotter Katie hittades döda i sitt hem.

De hade båda blivit knivhuggna.

Enligt den brittiska juryn, beståendes av sju män och fem kvinnor, har dådet planerats av två tonåringar som var ett par. Tonåringarna, som vid tiden för mordet var 14 år, har inte kunnat namnges på grund av sin ålder.

Flickan, som nu är 15, och hennes jämngamla pojkvän har båda fällts för dubbelmordet men pojkvännen har tidigare erkänt att det var han som höll i kniven.

Tvättade sig i offrens blod

Det var den 15 april som Liz Edwards och hennes dotter hittades döda i sina sängar. Liz fick ta emot totalt åtta knivhugg av pojken. Två gånger höggs hon i halsen i ett uppebart försök att förhindra henne från att skrika och väcka dottern, skriver BBC. Dottern högg han sedan med samma kniv i nacken och hon kvävdes till sist med en kudde.

Flickvännen deltog inte fysiskt i själva dödandet men har sagt till polisen att hon hörde Liz Edwards ”kämpa och gurgla” och Katie Edwards säga ”jag kan inte andas”.

Efter morden tvättade paret av sig offrens blod, hade sex och tittade på fyra filmer ur Twilight-serien innan de greps av polisen, rapporterar BBC.

Tonåringarna har berättat för rätten att de planerade att begå självmord efter morden men beslutade sig för att inte fortsätta med den delen av planen.

Kniven som användes, med ett 20 centimeter långt blad, hittades undanslängd i Katies sovrum.

”Som Bonnie och Clyde”

Åklagaren Peter Joyce beskriver dubbelmordet som ”kallt, planerat och grymt”. Enligt BBC kan dessa två tonåringar vara det yngsta paret i Storbritannien som någonsin genomfört ett mord. Flickvännen har sagt att hon ”känt för att mörda under en tid”.

Rättegången i Nottingham Crown Court har pågått i sex dagar. I redogörelsen inför juryn som skulle avgöra skuldfrågan har ungdomarna framställs som en ung version av gangsterparet Bonnie och Clyde.

Tonåringarnas straff meddelas i november.

ARTIKELN HANDLAR OM

England