Patrik träffade Fiona på nätet – flyttade till Australien IRL

avJonas Löfvenberg

1 av 5

Fiona Batty, 48, från Australien och Patrik Persson, 30, från Söderhamn träffades i en virtuell värld på internet – och blev kära.

Sedan lämnade Patrik Persson allt och drog över halva jordklotet för att leva med sin älskade – IRL.

– Nu vill vi gifta oss och flytta till Sverige, säger Fiona Batty.

2007 träffades svensken Patrik Persson och australiensiskan Fiona Batty för första gången, trots att de befann sig på varsin kontinent. De började prata med varandra i den virtuella världen Second Life där man använder så kallade avatarer för att mötas och umgås.

Nu är de ett par sedan åtta år och bor ihop i Brisbane i Australien IRL (In Real life, internetslang för i verkliga livet).

– Vi började prata på ett ställe jag brukade logga in på för att lyssna på musik jag gillar. Jag tyckte hon var rolig och vi fortsatte att umgås, säger Patrik Persson.

Vänskapen växte och efter ett par månader bestämde de sig för att ses.

Förta kyssen i Stockholm

Patrik Persson blev först lite förvånad när Fiona Batty frågade om han ville ses i Sverige, men han tänkte: "Varför inte?" och sa ja.

Fiona Batty berättar att det var hennes väninna som erbjöd henne att följa med till London för att jobba.

– Men hon ställde ett krav, att jag också skulle åka till Stockholm för att träffa Patrik, säger Fiona Batty.

Och så blev det.

Efter att bara ha umgåtts online i nio månader skulle de träffas för första gången på riktigt.

Men det första mötet var dramatiskt. Fiona Battys plan var försenade i flera omgångar och hennes bagage försvann under resan. Väl framme fungerade inte hennes telefon. Patrik Persson hittade henne i tårar på Arlanda. Men efter kramar och ett varmt välkomnande blev det bättre.

– Jag blev väldigt glad, han påminde om sin avatar, säger hon.

De bestämde att de inte skulle prata om förhållandet under de fyra dagarna i Stockholm förrän det var dags att skiljas åt.

– Hon var samma person i verkligheten som i Second Life, säger Patrik Persson som berättar att han började känna mer och mer för Fiona.

Någon gång under dagarna i Stockholm kom den först kyssen och de bestämde att de skulle ses igen.

Flyttade till Australien för kärleken

Snart åkte Patrik Persson till Australien för att träffa Fiona Batty och hennes vänner och familj. Under de två veckorna på den varma kontinenten växte känslorna än mer och de kom fram till att de skulle fira jul i Sverige hemma hos familjen Persson i Söderhamn.

– Det var på nyårsnatten vi bestämde oss att vi skulle satsa på förhållandet och att jag skulle flytta till Australien, säger Patrik Persson.

2009 flyttade han till Australien för att leva med sin älskling.

Familjen orolig

Innan de började träffas i den fysiska världen undrade familj och vänner om det verkligen var en bra idé att förälska sig i någon man träffat online. Men nu tycker de flesta de möter att det är en fin historia.

Någon som också ofta kommer på tal är parets åldersskilnad. När de träffades var Fiona Batty 39 och Peter Persson 21, nu är de 48 och 30.

– Han är så mycket mognare än mig. Dessutom brukar folk inte tro att det är någon åldersskillnad när vi ses ihop. Ibland har vi fått visa våra körkort för att de inte tror oss, säger Fiona Batty.

Efter åren i Australien vill nu paret tillbaka till Sverige, men de är tvungna att vänta på ett försäkringsbeslut om en skada som Fiona Batty drabbats av.

– Det är hon som vill flytta, hon har alltid gillat Sverige. Hon tycker om våra årstider, säger Patrik Persson.

– Ja, nu vill vi gifta oss och flytta till Sverige, säger Fiona Batty.

ARTIKELN HANDLAR OM

Australien

Kärlek

Internet