Inga nya spår efter misstänkta överfall

Foto: Enligt polisanmälan skulle flickan ha attackerats i den här korsningen.
NYHETER

Förra veckan polisanmälde två flickor att de blivit överfallna under liknande omständigheter under ett dygn i Kungsbacka.

Efter mängder av förhör och undersökningar har polisen ännu inte kommit vidare.

– Vi söker en man som kan ha gjort iakttagelser, säger Anders Wiss, lokalpolisområdeschef i Kungsbacka.

Två jämnåriga flickor i Kungsbacka anmälde förra veckan att de oprovocerat blivit överfallna utomhus av tre män.

Det första överfallet uppgavs ha skett vid Hamntorget i måndags kväll och det andra vid Aranässkolan under tisdagen.

Inga vittnen

”Polisen har haft flera förhör med målsägare, boende i området och människor som besökt olika inrättningar vid tidpunkterna som angetts men inte funnit någon enda person som sett eller hört något av de två händelserna. Det har också gjorts tekniska undersökningar”, uppger polisen på sin hemsida.

– Vid Hamntorget har det befunnit sig flera personer intill platsen vid samma tidpunkt som händelsen ska ha ägt rum enligt anmälaren. Ingen av dem har sett något, säger Anders Wiss, lokalpolisområdeschef i Kungsbacka.

Han uppger för Aftonbladet att det även vid Aranässkolan funnits flera personer i området vid den aktuella tidpunkten, men ingen har gjort iakttagelser.

Orolig stad

En av anmälarna har uppgett för polisen att en man hjälpt henne, och polisen söker nu denne man.

– Det känns som det är en orolig stad här just nu. Vi tycker det är viktigt för allmänheten att få veta att det blivit fler anmälningar och att vi står där vi står i utredningen, säger Anders Wiss.

Han uppger att polisen tagit anmälningarna på mycket stort allvar.

– Vi har hållit en jäkla massa förhör och gjort brottsplatsundersökningar, men vi har som sagt ingen annan som har kunnat se eller höra något på de här platserna eller fått fram en enda uppgift, förutom flickornas utsagor.