Tusentals evakuerade efter larm på JFK-flygplatsen

1 av 2
NYHETER

Polisen i New York larmades till flygplatsen JFK efter rapporter om skottlossning.

Vittnen uppgav att de hört smällar från terminal 8 och 1 och tusentals personer fick evakueras under tumult.

Händelsen påverkade flygtrafiken från JFK under många timmar.

Tipsa | Aftonbladet

Polisen larmades vid 03.30, svensk tid, till John F Kennedy-flygplatsen i New York efter ett stort antal samtal om skottlossning. Polisen ska ha sagt till folk i terminalen att de letar efter en beväpnad man, enligt New York Post.

”Folk börjar skrika”

Aftonbladet var i kontakt med ett svenskt vittne som befann sig på flygplatsen.

– Jag sitter i loungen och man ser ner. Folk börjar skrika att det är någon som skjuter. Då låser de alla hissar och då sitter man fast här i loungen. Det är förmodligen tryggare här än där nere, säger vittnet.

Andra personer uppgav för polisen att smällar ska ha hörts från terminal 8 och senare även terminal 1, vilka båda fick evakueras.

Inga tecken på skott

Polisen har undersökt terminalerna och inte hittat några bevis på att skottlossning faktiskt ägt rum. Ingen har gripits eller kommit till skada, uppger polisen i ett uttalande. Däremot ska panik och kaos utbrutit i samband med evakueringen, rapporterar flera medier.

Personer som befinner sig på flygplatsen uppger på Twitter att deras flyg omdirigeras och inte får landa. Flygtrafiken kommer att vara avstängd av säkerhetskäl fram till tidigast klockan 06, svensk tid, meddelar den amerikanska luftfartsmyndigheten. Tusentals resenärer drabbas.

”Inte värt ert liv”

– Om ni glömmer något så är det inte värt ert liv. Allihopa rör på er nu! skrek en polis i samband med evakueringen, enligt Washington Times.

Det svenska vittnet säger att barn och föräldrar separerades på grund av att hissarna stängdes av då delar av flygplatsen befann sig i ”lockdown”. Det stora polispådraget ledde även till att motorvägen Van Wyck Expressway stängdes av.

ARTIKELN HANDLAR OM

New York