Therese, 25, överfölls av två män: ”Jag är glad att jag lever”

Av: Viktor Adolfsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Therese när hon undersöktes på sjukhuset.
Foto: Privat.
Therese när hon undersöktes på sjukhuset.

Therese skulle ta en promenad när hon hade svårt att sova. Då misshandlades hon oprovocerat av två män.

– En av dem sa "du ska inte vara så tuff din lilla fitta". Sedan gick allt väldigt snabbt, säger hon.

Foto: Privat.
Therese vill nu flytta från Lund.

Natten till torsdagen hade Therese, 25, svårt att sova hemma i Lund eftersom hon brukar jobba natt. Först tänkte hon titta på någon serie på tv men hon bestämde sig istället för att ta en promenad så att hon skulle bli trött.

I Sankt Hans backar, ett friluftsområde i norra Lund, stötte hon efter 02.30-tiden på två män i en dåligt upplyst del av gångvägen.

– Det är inte ofta man möter någon där på natten. Och när de kom närmare förstod jag att det var någonting på gång. Jag kände det på mig.

Therese berättar att de två männen, som hon tror var i 22-25-årsåldern, först sa något till varandra på ett språk hon inte förstod.

– Sedan sa av dem ”du ska inte vara så tuff din lilla fitta”. Därefter gick allt väldigt snabbt.

LÄS VIDARE

”Flinade hånfullt mot mig”

Först fick Therese en knuff så att hon föll. Sedan en spark i magen och i huvudet. När hon försökte resa sig upp slog en av männen henne med knytnäven i ansiktet. Då bestämde hon sig för att ligga kvar och låtsas vara medvetslös.

– De gick därifrån som om de inte hade någon brådska. Den ena killen flinade hånfullt mot mig. Men de gick därifrån precis som om ingenting hade hänt.

Therese tog sig hem men satte sig för att vila på en trappa i området. Hon vet inte om hon tuppade av eller inte, men plötsligt vaknade hon till av att hon blev omhändertagen av ambulanspersonal.

Hon togs till sjukhus där det konstaterades att hon, trots sina och läkarnas farhågor, inte fått några inre blödningar.

– Allt såg bra ut, jag blev jätteglad.

Vill flytta

Nu vill Therese flytta från Lund, även om hon egentligen aldrig känt sig rädd i staden.

– Jag brukar inte bry mig så mycket eller vara rädd. Jag tar alla för vad de är och dömer aldrig någon. Så jag är inte rädd för något visst område och jag bryr mig inte om att just de här killarna hade utländsk härkomst, säger hon och fortsätter:

– Jag har velat flytta ett tag nu men nu känner jag att jag måste härifrån.

Efter händelsen, som också uppmärksammats av Kvällsposten, lade Thereses syster upp ett inlägg på Facebook. Det har lett till mängder av tröstande meddelanden.

– Det är många som skriver att de tänker på mig. Det är väldigt fina meningar alla skriver, säger Therese och tillägger:

– Det enda jag känner nu är att jag är tacksam för att jag lever.

Polisen: ”Inga vittnen”

Polisen i Lund mottog anmälan om grov misshandel tidigt på torsdagsmorgonen. Enligt förundersökningsledaren Per Anders Norling finns det dock lite att gå på än så länge.

– Vi försöker se om det finns någon liknande händelse som går att koppla ihop med detta. I nuläget har vi annars bara målsägandes uppgifter att gå på. Det finns inga vittnen, det är ju inte så många ute där vid den tiden.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN