Högt uppsatt IS-man gripen i Tyskland

NYHETER

En 24-årig man som misstänks ha kopplingar till Islamiska Staten har gripits i Tyskland.

Mannen ska ha gripits av polisens insatsstyrka under en räd.

Orsaken: han utgör ett hot mot säsongsstarten av fotbollen, enligt inrikesministeriet.

En 24-årig flykting från Syrien har gripits i samband med en polisräd i västra Tyskland, rapporterar tyska tidningen Focus.

Den misstänkte mannen kunde gripas av polisens insatsstyrka i samhället Mutterstadt, bekräftar en talesperson för inrikesministern.

Hot mot säsongstart i fotboll

Den misstänkte mannen ska utgöra ett hot mot den kommande säsongsstarten av fotbollsligan Bundesliga – den tyska toppligan i fotboll – som startar den 16 augusti.

– Det finns indikationer på att någonting planeras för säsongstarten av Bundesliga, säger en talesperson för inrikesministeriet till AFP.

Det är dock oklart vilken typ av hot mannen ska ha utgjort.

Enligt uppgifter ska mannen vara högt uppsatt inom terrororganisationen Islamiska staten, något som senare dementerats av inrikesdepartementet.

Två attacker i juli

24-åringen, vars identitet fortfarande är okänd, ska ha gripits efter att en intagen på fängelset i Gelsenkirchen tipsat polisen, rapporterar AFP.

Beredskapen är just nu hög i Tyskland efter att det i juli inträffat två attacker i landet. Först gick en 17-årig asylsökande pojke med yxa till attack mot passagerare på ett tåg i Wuerzburg och senare inträffade en självmordsattack i Ansbach. Båda händelserna har IS tagit på sig.