Publicerad:
Uppdaterad:

Två vuxna och två barn skadade av rullande bil

Av: Erik Melin, Carin Fock

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Två kvinnor och två små pojkar har blivit påkörda av en förarlös bil i Gränna.

Ett av barnen hade inledningsvis livshotade skador, men tillståndet var på söndagen bättre.

– Jag såg hur en av de vuxna och barnvagnen fördes med av bilen och sedan klämdes mot en vägg, säger ett vittne till Aftonbladet.

Ett av barnen, en ettårig pojke, hade inledningvis livshotande skador och tillståndet var kritiskt, uppgav Länssjukhuset Ryhov. På söndagen hade läget förbättrats.

– Tillståndet är allvarligt men stabilt, säger Robert Sjölund vid Sahlgrenska sjukhusets pressjour, till TT.

Ett vittne som Aftonbladet pratat med beskriver hur han mötte sällskapet med två kvinnor och två barn precis innan olyckan.

– Jag vände mig om precis när bilen kom rullande och träffade dem. Jag såg hur en av de vuxna och barnvagnen fördes med av bilen och sedan klämdes mot en vägg. Den andra kvinnan och det andra barnet rullades över av bilen, säger vittnet.

Han rusade fram och försökte först hjälp de två som blivit överrullade av bilen.

– Men sen skrek den andra kvinnan till och då rusade jag dit. De satt klämda mellan bilen och väggen och jag försökte få bort bilen, men det gick såklart inte. Men någon sekund senare var fler på plats och då fick vi bort bilen.

Många hjälpte till

Larmet om olyckan, som inträffade på Ribbagårdsgränd i Gränna, kom in vid kvart i ett-tiden under lördagen.

Det är oklart varför bilen började rulla. Polisen kommer att ta bilen i beslag och man misstänker att ett brott kan ha begåtts.

Flera personer befann sig i närheten när olyckan inträffade.

– Jag vet att det är många som hjälpt till och tydligen gjort det väldigt bra, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande polisbefäl i Jönköpings län, till Jönköpings-Posten.

Samtliga skadade personer fördes till sjukhus med ambulans. För den andre pojken, en fyraåring, är tillståndet allvarligt men stabilt. Han ska ha fått måttliga skador. De två kvinnorna, en 58-åring och en 31-åring, skadades lindrigt och fick åka hem efter behandling, uppger Länssjukhuset Ryhov.

Ettåringen förflyttades från Ryvov till Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg under lördagskvällen.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN