Sommarens nya extraknäck: Pokémon-nanny

avJonas Löfvenberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: PRIVAT
Richard Falk, Pokémon-nanny.

Richard Falk har hittat ett nytt extraknäck – som Pokémon-nanny. Det innebär att han sköter dina pokémon när du är på jobbet eller på semester.

– Det är en hobby som jag får betalt för, säger han.

Sommaren 2016 kommer minnas som den då världen började spela Pokémon GO. Många ägnar redan mycket tid åt att jaga de digitala små monsterna, men kan kanske inte leta pokémons på jobbet eller på utlandssemestern.

Nu erbjuder Richard Falk, 24, en lösning. Han har nämligen precis börjat extraknäcka som Pokémon-nanny. Mot betalning tar han hand om dina pokémon genom att vårda ditt Pokémon GO-konto när du är borta. Du lämnar över inloggningsuppgifterna och Richard Falk spelar när du inte har tid.

– Jag spelade med en kompis och vi tävlade om vem som kunde komma längst. Men sedan åkte han på semester och då gick jag snabbt om honom. Det slog mig att det här var nog ett problem för många och att jag kunde ta hand om folks konton när de var borta.

Flera kunder första dygnet

Han la ut en annons på blocket där han erbjöd sina tjänster och redan första dygnet hade han 15 personer som ville ha hans hjälp.

– Det är lite olika vad folk vill ha. En kille ska till exempel åka på semester i sex dagar. Han vill ha 50 pokémon per dag medan han är borta. En annan kund har beställt levlar och en annan har köpt 100 pokémon totalt.

Nu har han också en Facebook-sida för sin verksamhet.

Richard Falk, som jobbar halvtid som säljare under sommaren, har räknat på det. Han ska hinna med sitt jobb som Pokémon-nanny när han motionerar och efter arbetspassen. Just nu har han tre kunder och det kräver tre telefoner för att kunna jobba effektivt.

– Det är en hobby som jag får betalt för och jag kör på så länge jag pallar. Jag gör det först och främst för att det är kul, men fortsätter det såhär så kanske jag får be fler hjälpa till.

"Ha med ett extra batteri"

Hur han ska göra med prissättningen har han inte riktigt listat ut. Sexdagarspassningen har han till exempel fått 500 kronor för.

Vilket är ditt bästa tips för Pokémon GO?

– Jag är ingen expert, men ut och gå och ha med ett extra batteri med dig. Det är bara att utforska, säger Richard Falk.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM