Fredrik och Martins smarta uppfinning – ett ”hjulbord”

NYHETER

”Kul med något som ingen annan har”

1 av 4

Martin Ramm och Fredrik Andersson från Vadstena i Östergötland var trötta på att inte ha någonstans utomhus att sitta. Så de byggde ”hjulbordet” – en parkbänk med hjul på.

– Vi ville ha någonstans där vi kan umgås med våra vänner, säger Martin.

”Hjulbordet” har snabbt blivit en succé för de två 26-åringarna. Både MVT och Expressen har skrivit om uppfinningen som rymmer sittplats för tolv personer, grill, öl-låda, usb-uttag och soptunna. De två vännerna har tidigare byggt en flotte med en bänk på och ville nu ha något liknande på land.

”Ville att det skulle likna en parkbänk”

De utgick från en helt vanlig parkbänk och byggde sedan dit hjul, grill och alla andra tillbehör som hör en fin sommarkväll till.

– Vi ville att det skulle likna en parkbänk men vi ville kunna åka runt med den också. Grillen är i rostfritt stål, sedan har vi usb-uttag så man kan ladda mobilen och en voltmätare så vi kan ha koll på strömmen till motorn, säger Martin.

Motorn består av fyra stycken seriekopplade batterier som ger fem till sex timmars åktid och en topphastighet på cirka sju kilometer i timmen. Körningen sköts av ett roder liknande det på en båt och rattas alltid av en nykter chaufför.

– Det var ju lite av en chansning om det skulle funka. Ingen har sagt något om fordonet ännu men vi tänker att det inte är värre än barn på segways, säger Martin.

Nästa steg: något som flyger

Martin, Fredrik och hans kompisar har fått mycket uppmärksamhet när de kuskat runt på sin fyndiga uppfinning. Under sommaren planerar de att besöka olika event runtom i trakten.

– All respons har varit positiv, många kommer fram och frågar hur den kan åka och hur långt man kommer på den. Den är väldigt rolig att åka med, säger Martin.

Vad nästa projekt blir är ännu oklart men de har en idé.

– Vi har inget på gång just nu men det kanske blir något som flyger. Vi har ju något i vattnet och något på land så nästa steg kanske blir luften. Men då får vi fundera på det rätt länge innan.

Följ oss på Facebook