Brexit – Storbritannien lämnar EU

Brexit-förespråkare startade bremains namninsamling

Av: 

Linnea Järkstig

NYHETER

Efter Brexit kräver britterna en ny folkomröstning – men det var inte stanna-sidan som startade namninsamlingen som över tre miljoner skrivit under.

Oliver Healey startade sidan redan för en månad sedan då han var rädd att ”Brexit” skulle förlora.

Miljontals britter kräver en ny folkomröstning, efter att Storbritannien röstat för att inte längre vara med i EU.

Hittills har över tre miljoner britter skrivit på namninsamlingen, som ligger på parlamentets hemsida, med motiveringen att valdeltagandet på 72,2 procent var för lågt. Men det var inte Bremain som började samla in underskrifter – hemsidan startades nämligen av demokraten Oliver Healey för en månad sedan eftersom han var rädd för att Brexit skulle förlora, skriver Sky News.

Han ville nämligen förhindra att landet stannade i EU.

Healey: ”Jag är bestört”

Nu erkänner Oliver Healey vad han gjort på Facebook.

”Det är dags att klargöra min ståndpunkt i frågan, även om det ser illa ut”, skriver han och betonade att bremain-anhängarna kapat namninsamlingen.

”Jag är verkligen bestört av beteendet hos några från stanna-kampanjen, hur de uppför sig efter folkomröstningen inte bara med namninsamlingen utan också i allmänhet”, fortsätter han i inlägget.

”Folkomröstningen var rättvis; demokratiskt godkänd, varje röst vägdes lika och jag tror att den visade en sann bild av stämningen i landet”.

Underhuset måste ta ställning

Det brittiska underhuset måste ta ställning till alla insamlingar som får över 100 000 underskrifter. Och nu har namninsamlingen mycket fler.

Bremainers har under helgen genomfört flera demonstrationer över landet med budskapet ”ja till EU”. Många hävdar att den äldre generationen stulit deras framtid genom att rösta igenom Brexit, skriver lokala medier.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Brexit – Storbritannien lämnar EU

Facebook

EU

Storbritannien