Två poliser skjutna till döds i Palm Springs

1 av 3
NYHETER

Tre poliser har skjutits i Palm Springs i Kalifornien, rapporterar amerikanska medier.

Två av dem har dött av sina skador, säger polischefen Bryan Reyes under en presskonferens

Gärningsmannen jagades av ett stort polispådrag – men har nu kunnat gripas.

Händelsen inträffade vid 13-tiden, lokal tid, på den amerikanska västkusten i Palm Springs som ligger öster om Los Angeles. Enligt den lokala tv-kanalen KMIR har tre poliser skjutits och förts till sjukhus med ambulans. De befann sig på platsen efter att ha svarat på ett larmsamtal om bråk i en bostad. I dörren möttes de av en beväpnad person.

Två av poliserna har dött av sina skador och den tredje vårdas fortfarande på sjukhus, skriver lokaltidningen The Desert Sun.

Lät som maskingevär

Ett stort polispådrag larmades till platsen och söker efter gärningspersonen som var på fri fot. Enligt The Desert Sun spärrades flera kvarter av då man misstänker att skytten uppehåller sig i ett av husen.

Foton på sociala medier visar att det var flera polisfordon på platsen där även insatsstyrkan deltog. Den misstänkte gärningsmannen greps under morgonen svensk tid, rapporterar CNN.

Vittnen uppger att de hörde mellan 10 och 20 maskingevärsliknande skott i snabb följd i samband med dödskjutningen.

– Det lät som fyrverkerier först, säger Juan Garciano, som bor ett kvarter från huset, till The Desert Sun.

Jobbade övertid

De ihjälskjutna poliserna har identifierats som Lesley Zerebny, 27, och Jose Gilbert Vega. Vega var en 35-årig militärveteran som skulle pensionera sig från polisyrket i december och hade hoppat in för att jobba övertid under lördagen. Zerebny hade nyss blivit mamma och hade en fyra månader gammal dotter, säger Palm Springs polischef Bryan Reyes under en presskonferens.

Personer har redan börjat lägga blommor vid ett monument utanför stadens polishus.

– Det här är antagligen den värsta dagen i mitt liv, säger Palm Springs borgmästare Rob Moon när han går ut från akuten på sjukhuset dit poliserna fördes.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA