Nu kan asylbåten bli studentbostäder

avDennis Jörnmark Callstam

Foto: Floating Accomodation
Nu kan det kryssningsfartyget som skulle bli asylboende hjälpa till att lösa studenters bostadssituation.

Kryssningsfartyget som skulle bli asylboende har lagt om kursen.

Nu vill Floating Accomodation låta studenter flytta ombord.

– Vi ser Ocean Gala som en kreativ lösning på ett stort problem, säger Kjell Tandberg till Allehanda.

Bolaget Floating Accomodation har haft svårt att få igång verksamhet på det kryssningsfartyg som skulle bli ett asylboende.

Gång på gång har den planerade verksamheten fått ställas in. Enligt Migrationsverket uppfyller båten Ocean Gala inte de krav som finns på ett asylboende.

Samtidigt har bolaget fortsatt skicka fakturor på miljonbelopp till myndigheten, och vill stämma Härnösand på 250 miljoner.

"Kreativ lösning"

Men med hjälp från oväntat håll har Floating Accomodation fått en ny idé. Det var ledarskribenten Susanne Sjöstedt på Allehanda som i lördags föreslog att båten Ocean Gala istället kunde användas till studentbostäder.

Företaget hoppade på idén direkt.

– Vi känner väl till boendekrisen bland studenter i Sverige och vi ser Ocean Gala som en kreativ lösning på ett stort problem, säger Kjell Tandberg på Floating Accomodation till Allehanda.

Har testats tidigare

Floating Accomodation har enligt Tandberg tidigare använt fartyg som studentbostäder. Bland annat i New Orleans efter orkanen Katrina 2005.

– Ni har vi satt bollen i rullning och det återstår att se om regeringskansliet eller Migrationsverket plockar upp den, säger Kjell Tandberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Studentliv