Klockbutik rånad av svartklädda män med kofot

1 av 3
NYHETER

Två svartklädda män har med vinkelslip sågat sig in i en lyxbutik i Göteborg.

Därefter fyllde de påsar med klockor: totalt 15-20 stycken. Och flydde på moped.

– De fick med sig klockor till ett värde av några hundratusen kronor, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Klockan 09.50 slår flera vittnen larm till polisen om ett pågående klockrån mot en lyxbutik vid Kungsportsplatsen i centrala Göteborg.

Två svarklädda personer har använt en vinkelslip för att såga sig genom ett galler till butiken. Därefter har de med hjälp av en kofot slagit sönder skyltfönstret för att kunna plocka på sig klockor.

– Vittnen ser hur de stjäl saker från butiken och att de bär på en svart påse och en röd och svart bag som de lastat saker i, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid Göteborgspolisen.

– Vi beräknar uppskattningsvis att de fått med sig 15-20 klockor till ett värde av några hundratusen kronor.

Hittat moped och kläder

De två männen, iklädda mörka kläder och tröja med luva på, flyr platsen på moped.

Polisen misstänker att de åkt mot Domkyrkan och sedan fortsatt antingen Kungsgatan eller Kyrkogatan.

– Vi har precis hittat en moped på en övergiven innergård ungefär en kilometer från brottsplatsen. Vi tror att det kan vara den moped som använts vid rånet, säger han.

Kring mopeden har polisen hittat utslängda kläder som använts vid rånet. Polisen kopplade in hundpatruller och polishelikoptern, men vid 12-tiden hade de ännu inte hittat gärningsmännen.

– Vi jobbar mer på brottsplatsen nu. Vi håller på att göra en teknisk undersökning och samla bevis, men vi har inget spår efter de här personerna, säger Elias Artberg, gruppchef vid Göteborgspolisen.

”Sågen var igång på marken”

Ett vittne som Aftonbladet har pratat med passerade klockbutiken precis efter att männen flytt på moped.

– När vi kom fram låg det en jättesåg framme och igång, och det var massa krossat glas. Polisen hade inte hunnit dit utan det vara bara vakter och några som hade sett rånet där, säger hon och tillägger att ”de hade tömt skyltfönstret”.

Enligt vittnet var det mycket folk vid platsen och många var chockade efter händelsen.

– Vi hade våra barn med oss så vi är glada att vi inte såg rånet, men vi var precis bakom hörnet så det var läskigt. Vi hade helst inte velat möta dem.

Butiken hade ännu inte öppnat för dagen när gärningsmännen slog till. Ingen person har skadats vid händelsen som polisen rubriceras som inbrott.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Brott