Fauna, 16, försvann mystiskt – hittades i ny frisyr och andra kläder

NYHETER

Hundratals människor sökte i flera dagar i nationalparken Grand Tetons efter Fauna, 16.

Hon försvann spårlöst efter att ha gått på toaletten.

Nu har hon hittats och mysteriet tätnat – 16-åringen återfanns med ny frisyr, färgat hår och andra kläder.

Fauna Jackson, 16, sommarjobbade med ett naturprojekt i nationalparken Grand Tetons i Wyoming. I torsdags ursäktade sig 16-åringen under arbetet i vildmarken och sa att hon skulle ta en toapaus.

Men hon återvände inte.

Parkvakter sökte direkt av det närmaste området när det stod klart att allt inte stod rätt till. När insatsen blev resultatlös utökades sökområdet och flera hundra människor deltog i sökandet som varade i mer än 48 timmar, skriver Washington Post.

Stort sökpådrag

Utöver alla människor använde sig myndigheterna av helikoptrar, hundar och värmedetektorer när nationalparken finkammades. Men inga spår av Fauna kunde hittas.

Tills i lördags. Men i och med att 16-åringen hittades tätnade mystiken kring hennes försvinnande.

När sökarbetare fick syn på henne drygt sex kilometer från platsen hon försvann försökte hon ta sig från dem, skriver Washington Post.

Dessutom var hon klädd i andra kläder och hade nyfärgat hår som dessutom var nyklippt. Hennes styvfar har också uppgett att myndigheternas spaning visat att varken hennes bankkort eller mobiltelefon använts medan hon var försvunnen.

Har inte velat berätta

Hon ska också ha varit fysiskt oskadd. Omständigheterna som fortfarande tre dagar efter återfinnandet är oförklarade, skriver Washington Post.

Fauna själv har inte velat prata om vad som hänt och myndigheterna har inga svar att ge. Hennes föräldrar, vänner och lärare säger att 16-åringen inte är typen som skulle försvinna självmant.

Polisen uppger att de fortfarande arbetar med att reda ut omständigheterna kring 16-åriga Faunas försvinnande.

Tanner Yess, lägerledare vid organisationen Fauna var i parken med, säger att de är lättade att hon återfunnits – men förbryllade.

– Jag tror inte någon hade kunnat förutse det här, säger han enligt Washington Post.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ohio

USA