Ändrade skylten till handikapptoaletten – matbutiken hyllas

1 av 2 | Foto: En liten ändring kanske vissa tycker men den betyder mycket.
NYHETER

Det må se ut som en liten ändring men flera i Storbritannien jublar över matvarukedjans nya skylt, skriver The Huffington Post

Den klassiska skylten till handikapptoaletten brukar prydas med en person som sitter i rullstol. Asda, en matvarukedja i Storbritannien, bestämde sig för att ändra den. Skylten pryds nu istället av olika toalettsymboler och av texten: ”Inte alla funktionsnedsättningar är synliga” och ”Tillgänglig toalett".

”Skylten säger allt”

Det var en vid namn Emiley Slater som såg skylten pryda en av matkedjans toaletter och Facebooksidan Chron's and Colitis UK delade en bild på den. Nu hyllas det nya utseendet, både av de som lider av mag- och tarmsjukdomar men även de med andra typer av funktionsnedsättningar.

”Äntligen, hoppas att alla affärer, barer och restauranger följer detta initiativ. Det är illa nog att leva med en osynlig funktionsnedsättning utan att folk tittar och lägger elaka kommenterer. Bra jobbat Asda, det kan verka som ingenting för att det 'bara är en skylt' men den skylten säger allt”, skriver någon. ”

Och en annan skriver att skylten är briljant: ”Jag har adhd, autism och ångest, på grund av detta kan jag inte besöka en ”vanlig toalett”. Jag har blivit utkastad från handikapptoaletter för att min funktionsnedsättning inte syns och för att människor dömer så lätt. Jag är väldigt glad över det här. Bra jobbat Asda”.

Många tycker att skylten borde sättas upp på alla handikapptoaletter. En av dem är 25-åriga Zoe Sleigh.

– Förhoppningsvis kommer det att fungera som en ögonöppnare för andra som är omedvetna om andra människors behov, säger hon till The Huffington Post.