En död och flera skadade vid knivattack i München

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

NYHETER

En man gick till attack med kniv vid en tågstation i München-området tidigt på tisdagsmorgonen, skriver Sky news.

Fyra män skadades allvarligt. En av dem dog senare av sina skador, enligt tysk radio.

Polisen har gripit en misstänkt gärningsman som uppges vara psykiskt störd.

Dådet inträffade vid en pendeltågsstation i Grafing, cirka tre mil öster om München i Tyskland, vid 05-tiden på tisdagsmorgonen.

Fyra personer skadades allvarligt när en man gick till attack med en tio centimeter lång kniv. En av dem skadades så allvarligt att denne senare dog, rapporterar radiokanalen Bayerischer Rundfunk.

Ung man gripen

En 27-årig man har gripits misstänkt för knivdådet, skriver Süddeutsche Zeitung och uppger att samtliga offer är män. Enligt Grafings borgmästare Angelika Obermayr är den gripne en tysk medborgare.

– Bara tanken att människor som kommer till stationen en vacker morgon eller är på väg för att dela ut tidningar faller offer för en galning är förskräcklig, säger Obermayr till Süddeutsche Zeitung.

Myndighet: Har psykisk störning

Under tisdagen utredde polisen flera olika spår för att hitta en förklaring till attacken.

En av teorierna var att det kunde röra sig om ett vansinnesdåd – och under eftermiddagen uppgav regionala myndigheter i Tyskland att attentatsmannen har en psykisk störning samt drogproblem, skriver AFP. Av de orsakerna är han sedan tidigare känd av polis, uppger Bild.

Tidigare under tisdagen undersökte polisen även om det kunde röra sig om en attack med islamistiska förtecken sedan vittnesmål gjorde gällande att knivmannen skrek ”Allahu akbar” (Gud är större) i samband med dådet. Men det stod senare klart att polisen inte funnit några bevis som tyder på att det fanns religiösa eller politiska motiv bakom dådet, enligt AP.

Mannen som dog var ombord på ett tåg när han anfölls. Var de tre övriga offren befann sig när de attackerades är i nuläget inte känt.

Publicerad:

LÄS VIDARE