Kungen drabbad av diskbråck – tvingas ändra sitt schema

1 av 4
NYHETER

Kungen har drabbats av diskbråck.

Han ändrar därför om i sitt schema för den kommande veckan.

– Kungen har haft ont i en axel under en tid och måste vila, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Carl XVI Gustafs program för den kommande veckan stuvas om och ändras. Anledningen är att kungen har drabbats av diskbråck och måste rehabiliteras.

"De flesta planerade programpunkter genomförs men något justerat med hänsyn till behovet av rehabilitering", skriver hovet i ett pressmeddelande.

– Det officiella programmet ligger ute på vår hemsida och det blir några punkter i det officiella programmet som kommer att justeras. Denna vecka handlar det framför allt om vila för kungen. Flera programpunkter kommer att genomföras men något justerade, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Statsbesök i Tyskland

Enligt henne har kungen haft ont i en axel under en tid.

– Samtidigt har kungen och drottningen precis avslutat ett intensivt statsbesök i Tyskland, i fyra dagar. Den här veckan har det varit viktigt, enligt rekommendation från läkare, att kungen vilar med anledning av diskbråcket, säger Margareta Thorgren.

Är det några särskilda programpunkter som påverkas som du kan nämna?

– Vi håller på att justera det som ligger ute i kalendern. Det är viktigt att påpeka att det gäller den här veckan. Den information som jag har nu är att det program som är planerat för nästa vecka kommer att genomföras.

Hur länge har kungen besvärats av diskbråcket?

– Det är ingen information som jag har, mer än att kungen haft ont i en axel den senaste veckan, säger Margareta Thorgren.

Statsbesöket i Tyskland genomfördes som planerat, enligt informationschefen.

– Under fyra dagar har kungen och drottningen haft över 30 programpunkter och allting har genomförts. Det har varit ett intensivt program, säger hon.

Är det så att kungen är utarbetad?

– Nej, det här handlar om ett diskbråck och inget annat.

ARTIKELN HANDLAR OM