Delade taxi – bestals på 11 000 kronor

NYHETER

Polisen jagar en trio som misstänks ha stulit 11.000 kronor från sitt offer i somras. Offret ska ha delat taxi med trion och dagen efter upptäckte han att både kontokortet och pengarna var borta.

Klockan är halv sju på morgonen den sista juli när en man går fram till en uttagsautomat på Sergelstorg i Stockholm. Han sätter handen för kameran och plockar ut 9.000 kronor från ett stulet bankkortet. Ett kort som troligtvis stals under en nattlig taxiresa timmarna före.

– Han delade en taxi med två män och en kvinna han inte träffat innan. Troligtvis under den här taxiresan försvann hans kontokort och på nåt sätt har de även sett hans pinkod, säger Jan Olsson på Nationellt bedrägericenter.

Gärningsmannen betedde sig underligt

– Den personen som satt jämte honom ska ha betett sig underligt och varit väldigt närgången. Det kan ju vara ett tecken på att han fiska upp kortet när han varit närgången.

Alla tre beskrivs som mellan 18 och 25 år, kvinnan beskrivs som mörkhyad och männen som lätt mörkhyade. Alla tre ska ha brutit på finska.

Sammanlagt stals nästan 11.000 kronor i uttag och köp och poliser behöver nu hjälp med att identifiera de misstänkta.

– Vi vill ha identiteten på den här gärningspersonen som syns i filmen och gärna så snabbt som möjligt, säger Jan Olsson.

Har du uppgifter att lämna, ring då polisen på 114 14 eller mejla oss på [email protected]

Eftersom det råder osäkerhet ifall gärningsmannen på bilden är myndig har ansvarig utgivare valt att anonymisera personens ansikte.

ARTIKELN HANDLAR OM